Σάββατο 16.10.2021
More

  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-Αγωνία για τις ανατιμήσεις σε τιμές προϊόντων

  Έκδηλη είναι η αγωνία των ελεύθερων επαγγελματιών για τις επερχόμενες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.

  Οι αυξήσεις βάζουν «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει δέσμη μέτρων ενίσχυσης των παραγωγικών κλάδων προκειμένου να κρατήσει όρθια την «παραγωγική ραχοκοκαλιά» της οικονομίας.
  Πρόγευση, μάλιστα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, λέγοντας ότι «στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά».
  Για το θέμα αυτό μίλησε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου.

  Ο κ. Δημητρίου από την άλλη κρατά «μικρό καλάθι» καθώς οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί – τετραπλασιαστεί ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ‘φωτιά’ κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία ενώ επανέλαβε ότι θα έχουμε ένα «δύσκολο φθινόπωρο».

  Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι έχουν καταθέσει σαν Επιμελητήρια συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου που μετά από μια δεκαετή κρίση βρέθηκε να μετρά «πληγές» από την πανδημία που σάρωσε τα πάντα και άφησε πολλές οικονομικές εκκρεμότητες.
  «Περιμένουμε να δούμε εάν θα υπάρχει ανταπόκριση από πλευράς της κυβέρνησης» είπε ενώ αναφορικά με τις αυξήσεις στο ρεύμα που επίσης θα είναι «φωτιά» για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την στήριξη των πολιτών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ