Τετάρτη 22.09.2021
More

  Επιμένει ο Δήμος για τη χερσαία ζώνη

  Μακρύς φαίνεται πως είναι ακόμη ο δρόμος καθώς δεν επαρκεί μόνον η πολιτική βούληση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση που θα ικανοποιεί τον δήμο Ηγουμενίτσας σχετικά με την απόδοση της χερσαίας ζώνης από τον ΟΛΗΓ. 

  Μία διαδικασία που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, πλην όμως φάνηκε πως ξεμπλοκάρει επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αρμόδιο υπουργό τον Παν. Κουρουμπλή, όμως στην πορεία διαπιστώθηκε, πως απαιτούνται πολλά περισσότερα βήματα για να οριστικοποιηθεί η παραχώρηση. Ενώ το κλίμα που υπήρχε ήταν αρκετά καλό, η απόφαση του ΟΛΗΓ να προχωρήσει στη δημοπρασία για την εκμίσθωση κάποιων καταστημάτων στο Δρέπανο, που παραμένουν κλειστά τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε νέα ένταση στις σχέσεις με τον δήμο Ηγουμενίτσας και τελικά, η απόφαση αυτή ανακλήθηκε. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Λώλος, η αντίδραση ήταν επιβεβλημένη, αφού το ένα κατάστημα βρίσκεται εντός τεμαχίου που ανήκει στο δήμο Ηγουμενίτσας, που διαχρονικά, διαχειρίζεται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

  «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή την ιστορία, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσουμε και να μην κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Η διαδικασία όπως είχε επισημανθεί και στη θητεία του κ. Κουρουμπλή, είναι μακρά και επίπονη, αφού η χερσαία ζώνη θα πρέπει να φύγει από τη δικαιοδοσία του ΟΛΗΓ και στη συνέχεια να παραχωρηθεί από το υπ. Οικονομικών στην τοπική κοινωνία», ανέφερε.

  Ο κόμβος της Πλαταριάς

  Ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και ο κ. Λώλος εξέφρασε την ικανοποίησή του και τις ευχαριστίες προς την περιφέρεια Ηπείρου. Ο λόγος για τον ισόπεδο κόμβο Πλαταριάς – Συβότων, ένα σημείο – καρμανιόλα, στο οποίο έχουν χάσει της ζωή τους πολλοί συνάνθρωποί μας τα τελευταία χρόνια, από τροχαία δυστυχήματα. Η περιφέρεια πήρε την απόφαση μάλιστα να συνεχιστεί το έργο και με μία δεύτερη εργολαβία, ώστε να κατασκευαστούν πεζοδρόμια από τον κόμβο, μέχρι την έξοδο του οικισμού της Πλαταριάς προς τα Σύβοτα, στο γεφυράκι.

   

   

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ