Σάββατο 16.01.2021
More

  Επιμένει στη μετεγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ ο Δήμος Ζίτσας

  Δήλωση του δημάρχου με αφορμή την απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στον Στ. Καλογιάννη

  Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Στ. Καλογιάννης σε ερώτηση που είχε υποβάλει προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταφέροντας το πάγιο αίτημα του Δήμου Ζίτσας για μετεγκατάσταση του υποσταθμού από την Κοινότητα Ελεούσας, σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:

  «δεν κατανοούμε τη σπουδή των υπευθύνων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Α.Ε. να προχωρήσουν, μόλις πριν ένα χρόνο, τις απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση του υφιστάμενου υποσταθμού της ΔΕΗ όταν εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ο Δήμος ζητά τη μετεγκατάστασή του καθώς είναι εγκατεστημένος σε πυκνοδομημένη περιοχή εντός του οικισμού και δίπλα από το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Ελεούσας.

  Μάλιστα η μετεγκατάστασή του σε χώρο που βρίσκεται στις όμορες Κοινότητες Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου, ο οποίος υποδεικνύεται με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας από το 2011,δεν αλλάζει δραματικά την «κεντροβαρική του θέση και εξυπηρετεί τη μακροπρόθεσμη στήριξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της ευρύτερης περιοχής» τα οποία επικαλείται στην απάντησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς η εταιρεία θα μπορεί να προχωρήσει χωρίς αντιδράσεις το έργο των 11εκ. ευρώ που δρομολογεί και αφορά στην «αναβάθμιση της υφιστάμενης Γ.Μ. 150Kv, Υ/Σ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Ι-Υ/Σ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».

  Όσον αφορά τις διαβεβαιώσεις του πως «δεν προκαλεί επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής» επικαλούμενος μετρήσεις των επιπέδων του ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, για να γίνει πιστευτός ας τις δώσει στη δημοσιότητα μιας και σε εμάς ουδέποτε έχουν κοινοποιηθεί.

  Σε κάθε περίπτωση πάντως θα συνιστούσαμε στη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ να επανασχεδιάσει το Σχέδιο Ανάπτυξης του Δικτύου του και να λάβει σοβαρά υπόψη την πρόταση του Δήμου Ζίτσας για μετεγκατάσταση του Υποσταθμού καθώς θα καταφέρει αφενός να αμβλύνει τις αντιδράσεις που εγείρονται λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αφετέρου να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω του κορεσμένου δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορούν οι επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. να επενδύσουν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομες».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα – Μέτρα και περιορισμοί

  Αναλυτικά τα μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα παρουσίασαν οι Ν. Χαρδαλιάς και Αδ. Γεωργιάδης

  Πέντε νέα κρούσματα στα Ιωάννινα

  Οι τελευταίες ανακοινώσεις από τον ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας

  «Ναι» λοιμωξιολόγων στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

  Τι ανοίγει από Δευτέρα, με click away, click in shop και SMS στο 13033

  Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία ο Δήμος Ιωαννιτών

  Προετοιμασία για την κακοκαιρία- Διανομή αλατιού

  Στα 500 ευρώ το πρόστιμο παράλληλα με το άνοιγμα της αγοράς

  Ο πρωθυπουργός προανήγγειλλε αύξηση του προστίμου από τα 300 στα 500 ευρώ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.