Παρασκευή 23.02.2024
More

  Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δομές υγείας των Ιωαννίνων

  Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων επισκέφτηκε τις μονάδες ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας της πόλης

  Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, αποτελούμενη από τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τον υπεύθυνο θεματικής Υγείας της ΝΕ Δημήτρη Τζιάλλα και τον συντονιστή ΟΜ Υγείας Λάμπρο Παπανδρέου, επισκέφτηκε τις μονάδες ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας της πόλης, προκειμένου να διαπιστώσει την ετοιμότητα και την εμπλοκή τους στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

  Κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) και τη συζήτηση με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους, διαπιστώθηκαν μια σειρά από προβλήματα που δεν επιτρέπουν στο ΚΥ να αναπτύξει το σύνολο των δραστηριοτήτων του (υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό, ελλείψεις σε χώρους και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αποσπασματική λειτουργία του ΚΕΠΑ).

  Επιπρόσθετα, η μετατροπή μεγάλου μέρους του ΚΥ σε εμβολιαστικό κέντρο χωρίς την απαιτούμενη ενίσχυση από το υπουργείο Υγείας, θέτει σε αμφισβήτηση την ικανότητά του να ανταποκριθεί στην παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών στους πολίτες των Ιωαννίνων.

  Από την επίσκεψη στις δομές των ΤΟΜΥ διαπιστώθηκε η αποτελεσματική δουλειά που γίνεται σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην κοινότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επικεφαλής των ΤΟΜΥ, η εμπλοκή των δομών στη μάχη κατά της πανδημίας περιορίζεται στην παροχή ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των εμβολιαστικών αναγκών του ΚΥ Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

  Ιδιαίτερα αρνητική είναι η σημερινή απόφαση της 6ης ΥΠΕ σχετικά με την αποχώρηση των κινητών ομάδων ΚΟΜΥ, στερώντας τη δυνατότητα ιχνηλάτησης των επισκεπτών, των συνοδών, αλλά και όσων προσέρχονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Η απομάκρυνση των μονάδων θα επιφέρει πλήθος προβλημάτων τόσο στην ασφαλή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, όσο και στην ταλαιπωρία των πολιτών. Επίσης, θα αποτελέσει «βραδυφλεγή βόμβα» για την επιμόλυνση εργαζομένων και ασθενών σε σύντομο διάστημα. Είναι μια απόφαση που δείχνει -τουλάχιστον- ανευθυνότητα και προχειρότητα, που πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολουθεί, παρεμβαίνει και προτείνει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, έχοντας ως γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Πρόσφατα, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην πόλη μας, παρουσίασε το πρόγραμμά του για το νέο ΕΣΥ, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τις δημόσιες δομές υγείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ