Δευτέρα 22.07.2024
More

  Επίσκεψη Γερμανών εκπροσώπων μέσης εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

  Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας, επισκέφτηκε την πόλη μας αντιπροσωπία εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης,  αποτελούμενο από 3 Γερμανούς καθηγητές  συγκεκριμένα την κα Konstantina Minachili τον κ. Tobias Hollborn και τον κ. Ben Alze.

  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων περιοχών, η ανάπτυξη συνεργασιών και ανταλλαγών μεταξύ των σχολείων της κάθε περιοχής, η κοινή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και η υιοθέτηση καλών πρακτικών πάνω σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 10—12 Ιουνίου και συμπεριελάμβανε συναντήσεις εργασίας  σε 3 Λύκεια των Ιωαννίνων (5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Πρότυπο Λύκειο  Ζωσιμαίας  Σχολής Ιωαννίνων, Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων), μετά από επιλογή των Γερμανών εκπροσώπων.

  Η επίσκεψη επίσης συμπεριελάμβανε και ξενάγηση της αντιπροσωπίας στην πόλη των Ιωαννίνων από το τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών.

  Η αντιπροσωπία των Γερμανών εκπαιδευτικών έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις συναντήσεις με τους αντίστοιχούς συναδέλφους, το επίπεδο και την εικόνα των σχολείων που επισκέφτηκαν, ενώ παράλληλα εντυπωσιάστηκαν με την ομορφιά και τη φιλικότητα της πόλης των Ιωαννίνων, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, δηλώνοντας παράλληλα την επιθυμία τους να επιστρέψουν σύντομα ξανά και ως επισκέπτες με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ