Παρασκευή 12.04.2024
More

  Επίσκεψη Μ. Κεφάλα στις φυλακές Ιωαννίνων

  Επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μ. Κεφάλα

  Η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων όπου συζήτησε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  Η κα Κεφάλα αφού ενημέρωσε λεπτομερώς για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του νέου Καταστήματος Κράτησης στην Κόντσικα, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε από την αρχή της θητείας της και συνέβαλλε στην δρομολόγηση υλοποίησής του, ευχαρίστησε για τη συνεχή επικοινωνία και συνεργασία.

  Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σωφρονιστική πολιτική. Οι παρεμβάσεις αυτές οδήγησαν σε σταδιακή αποσυμφόρηση και στο Κατάστημα των Ιωαννίνων σε σχέση με τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η συνθήκη αυτή έδωσε επίσης και τη δυνατότητα για να γίνουν κάποιες απαραίτητες επεμβάσεις στο εσωτερικό της υφιστάμενης κτιριακής υποδομής, βελτιώνοντας τις συνθήκες και για τους κρατούμενους και για τους εργαζόμενους.

  Σημαντική τέλος κρίνεται η παρέμβαση που έδωσε τη δυνατότητα σε όσους κρατούμενους εξέφρασαν αντίστοιχο ενδιαφέρον να λάβουν μέρος σε προγράμματα κατάρτισης μέσω του ΚΕΚ Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ενισχύοντας τις προοπτικές της κοινωνικής ενσωμάτωσης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ