Πέμπτη 20.06.2024
More

  Επίσκεψη Μ. Τζούφη στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Κατσικά, τις ΤΟΜΥ Ιωαννίνων & τον Σύνδεσμο Τυφλών Ιωαννίνων

  Συνεχίζει τις προεκλογικές επισκέψεις σε υπηρεσίες και συλλόγους του Δήμου η υπουργός Παιδείας Μ. Τζούφη.

  Τη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκ νέου υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μερόπη Τζούφη. Η κ. Τζούφη επισκέφθηκε τον χώρο όπου φιλοξενείται το νηπιαγωγείο και τον χώρο της μη τυπικής μάθησης και αντάλλαξε απόψεις με τους εκπαιδευτικούς που έχουν
  την ευθύνη της εκπαίδευσης στον χώρο, οι οποίοι ενημέρωσαν την Υφυπουργό ότι ετοιμάζεται και ο χώρος όπου θα λειτουργήσει το σχολείο εντός της δομής, ενώ διαπιστώθηκε η σημαντική αναβάθμιση συνολικά των υποδομών της.

  Η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μερόπη Τζούφη, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στη δομή και συζήτησαν  ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια του χώρου, θέμα στο οποίο έχει ήδη δρομολογηθεί η λύση, καθώς και θέματα καλύτερης ιατρικής κάλυψης. Ακόμη, οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα της συνέχισης της εργασίας τους, καθώς απασχολούνται με συμβάσεις μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και η κ. Τζούφη τους μετέφερε την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας οι συμβάσεις να έχουν στο μέλλον διάρκεια ενός έτους.

  Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τις 2η, 3η και 4η Τοπικές Μονάδες Υγείας Ιωαννίνων, όπου διαπίστωσε την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στις νέες αυτές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, για να συνεχιστεί η λειτουργία των ΤΟΜΥ και να εδραιωθεί η θέση τους. Η κ. Τζούφη ανέφερε ότι αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης η ενδυνάμωση των δομών αυτών και η στήριξη των εργαζόμενων. Επιπλέον, αποτελεί κεντρική επιλογή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται αυτές οι δράσεις, η καθιέρωση ενός δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο.

  Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις της, η υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μερόπη Τζούφη, βρέθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου Τυφλών Ιωαννίνων όπου είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης του συνδέσμου και συζήτησαν θέματα που αφορούν στα προβλήματα προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρίες, αλλά και στην ανάγκη βελτίωσης της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα ειδικά εγχειρίδια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Η κ. Τζούφη υπενθύμισε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ότι στα χρόνια της κρίσης η Κυβέρνηση υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, σε συννενόηση πάντα με το αναπηρικό κίνημα και προχώρησε σε κρίσιμες επιλογές μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρίες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ