Δευτέρα 22.07.2024
More

  «Επιστρέφει» ο άξονας Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας

  Η Περιφέρεια θα δημοπρατήσει ξανά το έργο των 23,6 εκατ. ευρώ – Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή

  Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης – όχι στο σύνολο του έργου – και προϋπολογισμό 23,6 εκ ευρώ επαναδημοπρατείται το έργο του οδικού άξονα Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας, όπως αποφάσισε χθες σε συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών της Περιφέρειας, που οδήγησαν όμως στην ακύρωση του διαγωνισμού με αποφάσεις της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, που δεν έκανε αποδεκτό τον όρο περί του ορίου ανεκτέλεστων συμβάσεων για τις συμμετέχουσες εταιρίες.

  Έτσι, όπως ανέφερε η Περιφέρεια θα συμμορφωθεί με την απόφαση και τις υποδείξεις και θα προχωρήσει στην επαναδημοπράτηση του έργου, φιλοδοξώντας σύντομα να προκύψει ο ανάδοχος του έργου και να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός έργου εξαιρετικά σημαντικού για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

  Σε προσωρινή κυκλοφορία το Τέροβο – Πηγάδια

  Στο μεταξύ με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου θα παραδοθεί σε προσωρινή χρήση εντός της εβδομάδας και για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου ο δρόμος που συνδέει την Ιόνια οδό με τα Πηγάδια, συνολικού μήκους 10 χιλιομέτρων.

  Ήδη στα 9,5 χιλιόμετρα του άξονα έχει «πέσει» η πρώτη στρώση του ασφαλτοτάπητα, ενώ θα λειτουργήσει πλήρως και ο φωτισμός του δρόμου.

  Ωστόσο για ένα τμήμα 500 μέτρων σε σημείο που υπήρχε κατολίσθηση, όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης η διέλευση θα γίνεται από χωμάτινο δρόμο μέχρι να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που απαιτούνται για το τμήμα αυτό, σε συνεργασία και με τις υποδείξεις των Δασικών Υπηρεσιών.

  Επίσης ο κ. Καχριμάνης έκανε γνωστό πως παραδίδεται και το τμήμα του δρόμου Ζωτικό – Μπεστιά με τη χρήση ενός μικρού τμήματος της δημοτικής οδού που περνά μέσα από τον οικισμό της Μπεστιάς (φωτ).

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ