Κυριακή 13.06.2021
More

  Επιστροφή στα γήπεδα με αυστηρούς όρους

  Με την εφαρμογή ακόμη πιο αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπου όμως εκτός από τον έλεγχο, τη βασική ευθύνη αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι των σωματείων, θα επαναρχίσει από σήμερα το πρωί, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚΙ, στη Λιμνοπούλα, στο Πανηπειρωτικό και στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες».

  Τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές – αθλητές σωματείων τόσο σε αθλήματα σάλας, όσο και στο κολυμβητήριο κινητοποίησαν την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, που σε συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής και την Πολιτική Προστασία ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Οι λόγοι για τους οποίους υπαγορεύτηκε και στηρίχθηκε η συγκεκριμένη απόφαση αναλύθηκαν στη διάρκεια αναλυτικής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν ο Πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Παν. Κολόκας, η Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας Εύη Ντζάνη και η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου – Δασούλα.

  Με την περιοχή να βρίσκεται στο επίπεδο 3 σε σχέση με το επιδημιολογικό φορτίο, από τη Δευτέρα ισχύουν ακόμη πιο αυστηροί περιορισμοί στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα πρέπει να λειτουργούν με το 50% της πληρότητας που προβλεπόταν με την προηγούμενη οδηγία.

  Την ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή των αθλούμενων, αλλά και όσων φέρουν την ευθύνη των σωματείων και των εγκαταστάσεων «έδειξε» η κα Ντζάνη, που στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη τήρησης των μέτρων γιατί ένα μεγάλο ποσοστό φορέων είναι ασυμπτωματικοί, που μεταδίδουν τον ιό, χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

  Τόσο ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκας, όσο και η κα Νάκου στις δηλώσεις τους, τόνισαν, ότι διαπιστώθηκε υπερβολική χαλαρότητα τις προηγούμενες ημέρες και παρατηρήθηκαν φαινόμενα συγχρωτισμού στις εγκαταστάσεις.
  «Θα συζητήσουμε και προς τα εκεί θα κινηθούμε ώστε από την Τρίτη (σ.σ σήμερα) να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις αλλά με την αυστηρή υποχρέωση όλων των αθλούμενων και των σωματείων στα οποία ανήκουν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε ο κ. Κολόκας. Η τάση που υπήρχε μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το ποιες υποδομές και με ποιον τρόπο θα επαναλειτουργήσουν, ήταν να επιτραπεί η επιστροφή των αθλητών σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, που ανήκουν σε αγωνιστικά τμήματα αλλά όχι στις υποδομές και ακαδημίες των τμημάτων.

  Τι γίνεται αλλού

  Ο κ. Κολόκας ρωτήθηκε επίσης για το πόσο εύκολο είναι να μη λειτουργούν οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και ταυτόχρονα να λειτουργούν κανονικά οι εγκαταστάσεις του Νέου Κλειστού ή ιδιωτικά κλειστά γυμναστήρια.

  «Στο Νέο Κλειστό έχουν ληφθεί μέτρα, όπως είναι η διακοπή των προπονήσεων των ακαδημιών, ενώ ο χώρος διατίθεται αυστηρά και μόνο για ομάδες του μπάσκετ και για κανέναν άλλο, επομένως είναι πολύ πιο εύκολα ελεγχόμενος. Στα ιδιωτικά γυμναστήρια, φαντάζομαι, ότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αναλαμβάνεται η σχετική ευθύνη των υπεύθυνων λειτουργίας της κάθε δομής», πρόσθεσε ο κ. Κολόκας.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ