Πέμπτη 25.07.2024
More

  Επίτιμος διδάκτωρ του Νηπιαγωγών ο David Guralnick

  Τετάρτη 10 Ιουλίου και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia των Η.Π.Α David Guralnick σε Επίτιμo Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

  • Προσφώνηση από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου

  • Ἔπαινος του Τιμωμένου από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής Καθηγήτρια κυρία Πολυξένη Ε. Παγγέ

  • Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών, Καθηγητή κ. Χαρίλαο Κ. Ζάραγκα

  • Περιένδυση του Τιμωμένου με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Αγωγής Καθηγήτρια κυρία Πολυξένη Ε. Παγγέ

  • Επίδοση των τίτλων από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγήτρια κυρία Άννα Κ. Μπατιστάτου

  • Ομιλία του Τιμωμένου με θέμα: «Online Learning: A Potential Future»

  Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

  • Μουσικό Πρόγραμμα από τη φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας κυρία Μαριάμ Πλέουρα

  Το βιογραφικό σημείωμα του Τιμωμένου:

  O Καθηγητής David Guralnick είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος επιστήμονας στο πεδίο της ηλεκτρονικής μάθησης και της αξιοποίησης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και την επαγγελματική απόδοση, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας. Είναι δημιουργός της πρώτης προσομοίωσης μάθησης μέσω του learning-by-doing. Σχεδίασε τη μέθοδο ηλεκτρονικής μάθησης “Watch, Rate, and Compare”, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από 200 μαθήματα και έχει βραβευτεί το 2012 με το Comenius Award της Society for Pedagogy and Information της Γερμανίας. Έχει σχεδιάσει και άλλα εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης για χρήση από εκπαιδευτές, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου Encompass™ E-Learning Toolkit, ενώ έχει προωθήσει την έρευνα στον τομέα της ηλεκτρονικής μάθησης, συνδυάζοντάς την με την πράξη, ιδρύοντας το The Learning Ideas Conference και προεδρεύοντας στο International E-Learning Association (IELA).

  Ο David Guralnick αποφοίτησε το 1988 από το Ohio State University των ΗΠΑ με κύριες σπουδές στην επιστήμη των Υπολογιστών και των Μαθηματικών. Το 1995 έλαβε Διδακτορικό (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ με τίτλο διδακτορικής διατριβής, “An Authoring Tool for Procedural-Task Training”, ενώ από το 1994 μέχρι και σήμερα έχει πάρει πολλά βραβεία στον τομέα του Σχεδιασμού Ηλεκτρονικής Μάθησης.

  Μεταξύ άλλων, έχει βραβευθεί από το Brandon Hall με το Gold Award για την καλύτερη χρήση του βίντεο στην μάθηση (Best Use of Video in Learning, Kaleidoscope Learning) σε συνεργασία με το Practising Law Institute, για το μάθημα “Motivated Reasoning and Legal Ethics” το 2019 και για το μάθημα “The Art & Science of Interviewing Pro Bono Clients” το 2016. Έχει πάρει το Βραβείο Award of Outstanding Achievement από την ACLEA, (Association for Continuing Legal Education) σε συνεργασία με το Practising Law Institute, για το μάθημα “Working with Survivors of Domestic Violence” το 2018, και πολλά άλλα.

  Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων:

  • Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Kaleidoscope Learning, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

  •  Καθηγητής (Adjunct professor), Teachers College, Columbia University, ΗΠΑ

  • Chair στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Concentration in E-learning for the Workplace”, Teachers College, Columbia University, ΗΠΑ

  • Ιδρυτής  και Chair στο  The Learning Ideas Conference,  ΗΠΑ

  • Διευθυντής στο Training Simulation Design and Development, Learning Sciences Corporation, Chicago, ΗΠΑ.

  Έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές εργασίες, βιβλία και έχει παραδώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ