Σάββατο 08.05.2021
More

  Επιζητούμε την ουσιαστική συζήτηση με όλους τους φορείς

  Έχοντας στα χέρια του το έγγραφο του αρμόδιου γραφείου για την αγροτική παραγωγή του δήμου Ιωαννιτών, σχετικά με το αντικείμενο του έργου του τα τελευταία χρόνια, ο αντιδήμαρχος Β. Βλέτσας έδωσε τη δική του απάντηση στην κριτική που δέχθηκε η δημ. αρχή, στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου της Δευτέρας από τη Β. Μέγα, για ανεπάρκεια σχεδιασμού και παρεμβάσεων στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.

  Ο κ. Βλέτσας τόνισε, ότι το ίδιο το τμήμα αγροτικής παραγωγής του δήμου Ιωαννιτών υποστηρίζει εγγράφως, ότι το διάστημα της τελευταίας πενταετίας δεν ασχολήθηκε με κανένα άλλο ζήτημα πλην της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

  «Δε θέλουμε να μπούμε σε μία άγονη αντιπαράθεση, γιατί αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν και κυρίως δεν ενδιαφέρει τους πολίτες. Εμείς επιζητούμε την ουσιαστική συζήτηση με όλους τους φορείς και στο πλαίσιο αυτό έχουμε εκφράσει τη διάθεσή μας να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε την αναβάθμιση της Γαλακτοκομικής Σχολής, παρακολουθούμε με προσοχή τις προσπάθειες της περιφέρειας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στην περιοχή, έχουμε ενισχύσει τη συνεργασία και ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις καλλιέργειες αρωματικών φυτών με συναντήσεις σε Παμβώτιδα και Μπιζάνι, συνεργαζόμαστε με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο και έχουμε δώσει μεγάλο βάρος στη βελτίωση των συνθηκών των λαϊκών αγορών και στην ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βλέτσας.

  Έργα καθημερινότητας

  Οι πιστώσεις των προηγούμενων ημερών από την Οικον. Επιτροπή για έργα που πρόκειται να εκτελεστούν στη ΔΕ Παμβώτιδας, και ως αντιστάθμισμα η ανταπόδοση της φιλοξενίας της δομής προσφύγων στον Κατσικά, αναμένεται να φέρουν στο προσκήνιο μία νέα εικόνα για την τοπική κοινωνία.

  «Είναι η πρώτη φορά που εγκρίνεται μία τόσο μεγάλη έκτακτη ενίσχυση με πιστώσεις που θα κατευθυνθούν αποκλειστικά για έργα μείζονος σημασίας, για την περιοχή, όπως είναι οι αποκαταστάσεις βατότητας αγροτικών δρόμων, το έργο του οδοφωτισμού προς τη δομή προσφύγων, τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Κατσικά, παράλληλα με τη νομιμοποίησή τους», τόνισε ο κ. Βλέτσας.

  Τέλος, σε φάση αποκατάστασης βρίσκονται οι εργασίες για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που προκάλεσε η ξαφνική κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών σε πολλές ΤΚ της ΔΕ Παμβώτιδας.

  «Με την έναρξη των εργολαβιών για την επούλωση των λακκουβών, την απομάκρυνση των ογκωδών απορριμμάτων, την κοπή των χόρτων και με τη συνδρομή των εργαζομένων μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, είμαστε βέβαιοι, ότι σε διάστημα 15 ημερών, οι πολίτες θα δουν μία διαφορετική εικόνα στην περιοχή», ανέφερε.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ