Κυριακή 25.07.2021
More

  Επόμενο βήμα, η δυναμική παρέμβαση

  Μαζική εκδήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποίησαν το ΕΚΙ και η Ένωση Γονέων Μαθητών του δήμου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στο ΕΚΙ με θέμα «Κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

  Το κοινωνικό πρόβλημα της χρήσης και της εξάρτησης ανέδειξαν με τις εισηγήσεις τους ο Δημήτρης Καλύβας, μέλος του ΔΣ του ΕΚΙ, ο Ηλίας Μιχαλαρέας, από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, ο Γιάννης Παπαχρήστου από το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και ο Γρηγόρης Μακρής, εκπρόσωπος Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Συγκίνηση προκάλεσε η τοποθέτηση εθελόντριας μητέρας εξαρτημένου παιδιού που έδωσε τη μάχη και ξεπέρασε τη χρήση με τα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.

  Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η παρέμβαση των φορέων τις επόμενες μέρες σε Δήμο, Περιφέρεια και στο Πολυδύναμο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

  Η σύσκεψη κατέληξε στις παρακάτω διεκδικήσεις:

  Προγράμματα συστηματικής και ολοκληρωμένη ενημέρωσης- εκπαίδευσης για τις εξαρτήσεις σε σχολεία, σχολές και χώρους εργασίας.

  Αύξηση των κέντρων πρόληψης και των στεγνών προγραμμάτων στην περιοχή ως κύριο μοντέλο τη θεραπεία. Κέντρο πρόληψης στο ΑΕΙ

  Διασφάλιση της σταθερής αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, ολοκληρωμένης  λειτουργίας της Πολυδύναμης μονάδας εξαρτήσεων του νοσοκομείου Χατζηκώστα, με αύξηση της χρηματοδότησης, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και πρόσληψη του επιπλέον αναγκαίου προσωπικού.

  Αντιναρκωτική πολιτική με τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν ενιαίου φορέα Πρόληψης- Θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης.

  Μέτρα προστασίας των ανέργων.

  Μέτρα για την αντιμετώπιση  της σχολικής διαρροής.

  Δωρεάν υποδομές και προγράμματα άθλησης στα σχολεία, στο Πανεπιστήμιο, στην πόλη και στην ύπαιθρο του νομού.

  Εισαγωγή μαθημάτων σχετικών με την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στις σχολές κοινωνικών επιστημών, ιατρική, παιδαγωγικές σχολές.

  Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στον τομέα  της πρόληψης και της απεξάρτησης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ