Τετάρτη 12.05.2021
More

  Έρχεται πιο κοντά η αλλαγή του οδοφωτισμού

  Η διενέργεια του διαγωνισμού εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

  Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού των Ιωαννίνων, έργο από το οποίο ο Δήμος αναμένει εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας και εξοικονόμηση πόρων.

  Η διενέργεια των ανοικτών ηλεκτρονικών δημόσιων διαγωνισμών για τα έργα Ενεργειακής Αναβάθμισης του οδοφωτισμού των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας που θα γίνει μέσω του μηχανισμού ELENA, εγκρίθηκε χτες από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι διακηρύξεις των δύο έργων συντάχθηκαν με τους καλύτερους δυνατούς όρους, τόσο για την εξασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής ενδιαφερομένων, όσο και για διεύρυνση του οφέλους που θα έχουν οι Δήμοι.

  «Έχουμε εξετάσει τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που έχουν γίνει σε άλλους δήμους της χώρας. Αυτό που κάναμε είναι το καλύτερο. Η έκπτωση που μπορεί να δοθεί είναι άνω του 65% της ενεργειακής απόδοσης και ό,τι επιπλέον προκύψει θα είναι προς όφελος των δήμων», τόνισε, ενώ υπενθύμισε ότι ήδη οι προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας έχουν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

  • Ο προϋπολογισμός του έργου: (Παροχή υπηρεσιών Αναβάθμισης  της Ενεργειακής Απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού Φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών» ανέρχεται σε 19.192.214 ευρώ.

  • Ο προϋπολογισμός του έργου: (Παροχή υπηρεσιών Αναβάθμισης  της Ενεργειακής Απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού Φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας» ανέρχεται σε 8.956.139 ευρώ.

  Συνεδρίαση στον Δήμο

  Για την έγκριση των όρων δημοπράτησης αναμένεται να συζητήσει και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

  Στην πράξη, με την απόφαση της Περιφέρειας, το έργο δρομολογείται πλέον και θεωρείται εφικτός ο στόχος να δημοπρατηθεί μέσα στο 2021 εφόσον ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο.

  Τα σχολεία στο παλιό Χατζηκώστα

  Η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε και τις εξής αποφάσεις ακόμα

  Ενέκρινε τη διαδικασία για την κατασκευή των έργων:

  • Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της οδού Αγία Κυριακή – Πετούσι Παρδαλίτσα, προϋπολογισμού 225.000 €.

  •Άμεση αποκατάσταση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Πρέβεζας θέση Μιχαλίτσι προϋπολογισμού 120.000 €.

  •Ανέγερση σχολικών μονάδων στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΄Γ. Χατζηκώστα  για  την μετεγκατάσταση  και λειτουργία δύο σχολικών μονάδων (1ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και ΣΑΠ) προϋπολογισμού 339.100 €.

  Ανέδειξε  τον οριστικό ανάδοχο (Βασίλειος Κούγκουλης & ΣΙΑ Ο.Ε.) του έργου: «Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Πλαγιά) – Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης – Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000 €

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ