Τετάρτη 29.05.2024
More

  Ερευνάται περίπτωση αμμοληψίας στον Δήμο Δωδώνης

  Υπό δικαστική διερεύνηση μετά την παρέμβαση και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος βρίσκεται μία υπόθεση παράνομης αμμοληψίας στον δήμο Δωδώνης, αυτή τη φορά στην Τ.Κ Πέρδικας, όπως τουλάχιστον ανέφερε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Καραμπίνας.

  Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με παρόμοιο περιεχόμενο πλην του πρώτου που αφορούσε σε παράνομες εργασίες αμμοληψίες στον ποταμό Τύρια, το οποίο ήρθε στο προσκήνιο λόγω της σύλληψης ενός δημοτικού υπαλλήλου που εκτελούσε τις εργασίες. Ο κ. Καραμπίνας έκανε γνωστό πως το συμβάν της Πέρδικας προηγήθηκε και για αυτό υπήρξε αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που απέστειλαν σχετικά έγγραφα για την περίφραξη του χώρου, ενώ η υπόθεση μετά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, είναι σε εκκρεμότητα.

  Για το δεύτερο περιστατικό στην Τύρια ο κ. Καραμπίνας είπε πως οι δημοτικοί υπάλληλοι εκτελούν εντολές της υπηρεσίας και των πολιτικών προϊσταμένων τους, επομένως, υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Επιτέθηκε μάλιστα και σε βάρος της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων κας Ζέκα με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στο ITV σχετικά με το περιστατικό. «Η κα Ζέκα αντί να λαϊκίζει για τους συναδέλφους της εργαζόμενους, αναλαμβάνοντας και ρόλο εκπροσώπου Τύπου του δημάρχου Δωδώνης, καλό θα ήταν να τοποθετείται για αυτά τα ζητήματα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, όπως κι άλλες φορές έχει κάνει στο παρελθόν για την προστασία του περιβάλλοντος που πρέπει να είναι καθολική και διαχρονική και όχι α λα καρτ», ανέφερε.

  Αποχή από τις συνεδριάσεις

  Η παράταξη του κ. Καραμπίνα συνεχίζει στο μεταξύ την αποχή της από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των Επιτροπών, καθώς δεν της έχουν παραχωρηθεί ακόμη, όπως προβλέπει η νομοθεσία, γραφεία από τη δημοτική αρχή για την κάλυψη των αναγκών της. «Δε γίνεται να συνεδριάζουμε ούτε στα πεζοδρόμια, ούτε στα καφενεία και ο κ. Ντακαλέτσης και η δημοτική αρχή οφείλουν να αντιληφθούν, ότι είναι υποχρεωμένοι να μας παραχωρήσουν γραφεία, όπως γίνεται σε όλους τους δήμους της χώρας», ανέφερε.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ