Πέμπτη 25.07.2024
More

  Έργα αγροτικής οδοποιίας 1,3εκ. ευρώ στο Δήμο Ζίτσας

  Έργα αγροτικής οδοποιίας ύψους 1,3εκ. ευρώ ξεκινούν άμεσα σε δέκα Κοινότητες του Δήμου Ζίτσας μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από το Δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο με τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας.

  Πρόκειται για  την έβδομη (07η) εργολαβία για  έργα αγροτικής οδοποιίας την τελευταία πενταετία στο Δήμο Ζίτσας. Έχουν  ήδη ασφαλτοστρωθεί αγροτικοί δρόμοι συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων  με πιστώσεις που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ από τα Προγράμματα, «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Αγροτικής Ανάπτυξης, «LEADER»,  με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

  « Θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση τέτοιων έργων δεν ενισχύουμε μόνο την αγροτική οικονομία αλλά δίνουμε και κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν σε αγροτικές περιοχές και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης και προσθέτει: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να ασφαλτοστρώσουμε πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων καλύπτοντας τα κενά των προηγούμενων ετών που δεν είχε γίνει το παραμικρό στον τομέα αυτό. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και τις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες τους».

  Τα έργα

  Το έργο με τίτλο: «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Ζίτσας», Προϋπολογισμού 1.3350.000,00€ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του ΥΠΕΣ, και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

  Το έργο περιλαμβάνει την εκτέλεση εργασιών υφιστάμενων αγροτικών δρόμων και την ασφαλτόστρωση αυτών, συνολικού μήκους που ξεπερνά τα 11 χιλιόμετρα, στις Κοινότητες Παλιουρής, Γκριμπόβου Πολυλόφου, Νεοχωρίου, Μεγ. Γαρδικίου, Πολυδώρου Βουτσαρά, Πετσαλίου, Άνω Λαψίστας, Πρωτόπαππας. Θα καλύψει τις ανάγκες 12 ποιμνιοστασίων , 40 πτηνοτροφείων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων μηδικής και σιτηρών συνολικής έκτασης 1.840 στρεμ., αμπελώνων συνολικής έκτασης 70 στρεμ., μεταποιητικής μονάδας γάλακτος, και 2 φωτοβολταικών εγκαταστάσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ