Πέμπτη 25.07.2024
More

  Έργα αναβάθμισης στις πλατείες Βουνοπλαγιάς και Κάτω Λαψίστας

  Αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων δρομολογεί η Δημοτική Αρχή Ζίτσας

  Έργα που ενισχύουν την αισθητική, περιβαλλοντική και ποιοτική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων δρομολογεί η Δημοτική Αρχή Ζίτσας.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος υπέγραψε με τους εκπρόσωπους των αναδόχων εταιρειών τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων, «Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού πλατείας Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς Δήμου Ζίτσας» και « Επισκευή Πλατείας & Γηπέδου 5Χ5 Κάτω Λαψίστας».

  «Με συστηματική δουλειά και σταθερά βήματα προχωράμε στην ανάπλαση δύο ακόμη πλατειών και κοινόχρηστων χώρων που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες παιδιά όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων εκτέλεσης των έργων. Ταυτόχρονα ζητά από όλους, μικρούς και μεγάλους, να προσέχουν τους χώρους και τα όργανα, να μην προκαλούν φθορές, για να μπορούν να  χαίρονται το παιχνίδι σε αυτούς. «Οι δημοτικοί χώροι είναι κτήμα όλων των δημοτών και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

  Τα έργα

  Τα νέα έργα, η υλοποίηση των οποίων ξεκινά άμεσα, χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και περιλαμβάνουν εργασίες αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού, ανάπλασης του χώρου και αντικατάστασης οργάνων. Ειδικότερα, στο έργο με τίτλο: «Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού πλατείας Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς Δήμου Ζίτσας» προβλέπεται, σύμφωνα με τη Μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ζίτσας, να γίνουν εργασίες αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στην κεντρική πλατεία αλλά και στο δρόμο περιμετρικά αυτής με αποξήλωση των παλαιών ιστών φωτισμού και αντικατάστασή τους με νέους ιστούς καλλωπιστικού τύπου καθώς και αποξήλωση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων και αντικατάσταση τους με φωτιστικά νέας τεχνολογίας, τύπου LED.

  Το έργο με τίτλο: « Επισκευή Πλατείας & Γηπέδου 5Χ5 Κάτω Λαψίστας» μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, εργασίες ανακατασκευής της τοιχοποιίας της πλατείας, κατασκευή διαζωμάτων περιμετρικά, διαμόρφωση πεζοδρομίου και της κεντρικής εισόδου, επίστρωση με πλάκες .

  Στο γήπεδο θα γίνουν παρεμβάσεις με την καθαίρεση των δύο μπασκετών και τοποθέτηση καινούργιων, καθώς και τοποθέτηση προστατευτικού  στα ταμπλό και τον κορμό των μπασκετών, αλλά και διαγράμμιση του γηπέδου μπάσκετ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ