Σάββατο 11.07.2020
More

  Έργα και δράσεις για να αλλάξουν την εικόνα της πόλης

  Δηλώσεις αντιδημάρχων Γιώργου Αρλέτου και Βαγγέλη Πήχα για νέα έργα και καθαριότητα

  «Οι πολίτες θέλουν καθαρή πόλη και υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να λάβει όλα τα μέτρα που θα την διασφαλίζουν». Αυτό τόνισε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Βαγγέλης Πήχας, με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να προχωρήσει σε δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ώστε μέρος της αποκομιδής να γίνει από ιδιώτη.

  Οι ανάγκες είναι ήδη αυξημένες και οι δυνατότητες της υπηρεσίας περιορισμένες, καθώς ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων –συνολικά 45- βρίσκονται σε άδεια ειδικού σκοπού.

  «Η βελτίωση στις υπηρεσίες καθαριότητας είναι επιβεβλημένη. Οφείλουμε και για λόγους δημόσιας υγείας να έχουμε καλύτερη εικόνα στην πόλη. Με την συνδρομή του ιδιώτη εκτιμούμε ότι θα το πετύχουμε», υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

  Σχετικά με την τιμή που προβλέπεται στην διακήρυξη ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι αποτελεί περίπου τον μέσο όρο των προηγούμενων διαγωνισμών που είχαν γίνει για τις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου.

  Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για την τελική τιμή που πετυχαίνει ο Δήμος, καθώς αυτή θα προκύψει μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία και τις προσφορές που θα κατατεθούν.

  «Την τελική τιμή θα την διαμορφώσει ο ανταγωνισμός και τότε θα μπορούμε να συγκρίνουμε και να έχουμε σαφή εικόνα», υπογράμμισε ο κ. Πήχας.

  Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα ογκώδη, όπου επίσης θα χρησιμοποιηθεί ιδιώτης για την απομάκρυνσή τους.

  «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έγινε πολύ μεγάλο το διάστημα της καραντίνας» τόνισε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες πριν βγάλουν αντικείμενα στα πεζοδρόμια να επικοινωνούν με την υπηρεσία ώστε να συνεννοούνται για τον ακριβή χρόνο.

  (Τηλέφωνο επικοινωνίας 2651075555).

  Τόνισε ότι αρκετά σημεία έχουν καθαριστεί πλήρως από ογκώδη, τοποθετήθηκαν απαγορευτικές πινακίδες όμως και πάλι συγκεντρώθηκαν υλικά.

  «Ούτε οι μηνύσεις, ούτε τα πρόστιμα λύνουν το πρόβλημα. Πρέπει να βοηθήσουν οι πολίτες ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

  Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό υπογράμμισε ότι έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπως επίσης, προχωρά η διαδικασία για την αγορά νέων απορριμματοφόρων.

  Αποφάσεις για νέα έργα

  Η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει στη δημοπράτηση νέων έργων.

  «Παρά τις δυσκολίες του προηγούμενου διαστήματος εξ αιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων η Δημοτική Αρχή προχωρά βήμα βήμα στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων που έχει εγκρίνει το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

  Ήδη έργα εκτελούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και ακόμη περισσότερα θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος.

  Τα έργα που θα δημοπρατηθούν είναι:

  – Η δεύτερη φάση της κατασκευής έργων υποδομής σε περιοχές επέκτασης της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία παρέμβαση 180 χιλιάδων ευρώ που αφορά στην κατασκευή, βελτίωση και αναβάθμιση των οδών Γκούρας και Θουρίων από την Παπαναστασίου μέχρι και τη Νικοπόλεως στην Βρυσούλα Ιωαννίνων.

  – Το δεύτερο έργο έρχεται από τον συμμετοχικό προϋπολογισμό του 2018 και αποτελούσε πρόταση των κατοίκων που είχε κατατεθεί προ διετίας. Σήμερα γίνεται πράξη. Αφορά στην ανάπλαση και την διαμόρφωση χώρου που βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο των Αμπελοκήπων. Πρόκειται για έναν αναξιοποίητο χώρο στους 12 Αποστόλους, στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μακρυγιάννη και Παπατούκα. «Στηριζόμενοι στην πρόταση των πολιτών και σύμφωνα με την μελέτη της υπηρεσίας θα προχωρήσουμε στον καθαρισμό του χώρου, στην ανάπλασή του, στην διαμόρφωση προσβάσεων ΑΜΕΑ, σε φυτεύσεις και τοποθέτηση καθιστικών», τόνισε ο κ. Αρλέτος.

  – Το τρίτο έργο με προϋπολογισμό 250 χιλιάδες ευρώ αφορά σε παρεμβάσεις για την υγρομόνωση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου. Με το έργο αυτό θα γίνει σειρά εργασιών ώστε να επιλυθούν πολύ σοβαρά προβλήματα του κτιρίου και να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία του.

  Τέλος είναι έτοιμο και θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ένα πολύ σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών.

  Πρόκειται για την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών στη Βρυσούλα, τον Βοτανικό και την Κιάφα με προϋπολογισμό 619 χιλιάδες ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της οδού Μπέγκα στην Κιάφα, την ολοκλήρωση τμήματος της Ρόζας Ιμβριώτη και της Αγίας Παρασκευής στην Βρυσούλα, την ολοκλήρωση της οδού Μαρίας Κάλλας στον Βοτανικό, την κατασκευή τμήματος της οδού Κατίνας Παξινού και της οδού Κανελλοπούλου στο Βοτανικό.

  «Μεθοδικά και με πρόγραμμα προχωρούμε ώστε να επιλύσουμε προβλήματα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και να δώσουμε στον πολίτη όσα δικαιούται», κατέληξε ο κ. Αρλέτος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Κακαβιά- 1.000 δείγματα το τριήμερο

  Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο τελωνείο της Κακαβιάς ξεκινά από σήμερα ελέγχους για κορωνοϊό.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 11-12 Ιουλίου

  Κ. Μητσοτάκης από Γέφυρα Πλάκας- Σύμβολο ενότητας με βάση το έργο

  Τη Γέφυρα Πλάκας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Τρία θετικά κρούσματα σε Ήπειρο και Ιόνια νησιά

  Τα πρώτα "εισαγόμενα" θετικά κρούσματα κορωνοϊού έκαναν την εμφάνισή τους και σε περιοχές της Ηπείρου και των Ιονίων νήσων. 

  Ανάπτυξη με βάση τον σεβασμό στο περιβάλλον

  Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η διασύνδεση των ορεινών όγκων με την πρωτογενή παραγωγή.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.