Πέμπτη 25.07.2024
More

  Έργο για τις συνδέσεις με το δίκτυο ακαθάρτων

  Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας, Νίκου Γεωργάκου και του αναδόχου, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης στη Δ.Ε Λούρου.

  Ουσιαστικά περιλαμβάνει την κατασκευή 525 συνδέσεων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στις Τ.Κ. Λούρου, Ωρωπού και Στεφάνης της Δ.Ε Λούρου.

  Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στις 191.129,03 ευρώ και η κατασκευή τους εντάσσεται στο μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Λούρου και Θεσπρωτικού (β΄φάση), το οποίο έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2020.

  Ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Νίκος Γεωργάκος δήλωσε σχετικά:

  “Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης ολοκληρώνονται οι συνδέσεις και το έργο θα μπορέσει πλέον να λειτουργήσει με πλήρη δυναμική εξυπηρετώντας το σύνολο των ακινήτων σε Λούρο, Ωρωπό και Στεφάνη.

  Η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στη συγκεκριμένη περιοχή, που γειτνιάζει με το οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ολοκληρωμένης διαχείρισης των λυμάτων αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και θωρακίζοντας το περιβάλλον.

  Ολοκληρώσαμε και θέσαμε σε λειτουργία το έργο μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, ενώ προχωρήσαμε σε σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ