Τρίτη 03.08.2021
More

  Έργο ζωτικής σημασίας η επέκταση της Ιόνιας

  Το θέμα της ολοκλήρωσης του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά αναμένεται να συζητηθεί σε προσεχή συνέδριαση του δημ. συμβουλίου

  Με χαρακτηριστική καθυστέρηση, την οποία άλλωστε παραδέχθηκε κα ο δήμαρχος στην αρχική του τοποθέτηση, το δημ. συμβούλιο της πόλης θα κληθεί να συζητήσει σε κάποια από τις προσεχείς συνεδριάσεις του, το θέμα της ολοκλήρωσης του άξονα της Ιόνιας με το υπολειπόμενο τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά.

  Η αιτία και αφορμή που θα έρθει προς συζήτηση το θέμα στο δημ. συμβούλιο, είναι η οριστική απόρριψη κάθε ενδεχόμενου χρηματοδότησης της κατασκευής του τμήματος από το Ταμείο Ανάκαμψης και η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την αναζήτηση άλλης πηγής χρηματοδότησης. Ο δήμος Ιωαννιτών βέβαια έρχεται επικουρικά και σε πολιτικό επίπεδο να εκφράσει τη θέση και άποψή του επί του θέματος, δεν παύει ωστόσο κάθε πολιτική συζήτηση με αντίστοιχο περιεχόμενο να προκαλεί ενδιαφέρον και να έχει τη σημασία της.

  Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει μία αναλυτική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

  Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή καθώς συμβάλλει στην συνεργασία με την γειτονική Αλβανία και μπορεί να βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

  «Το έργο δεν εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί και να δυναμώσουμε την φωνή μας ώστε το έργο αυτό να γίνει πράξη», κατάληξε ο κ. Ελισάφ.

  Ο Θ. Μπέγκας τόνισε, ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία συνάντησης των τοπικών φορέων, όπως είχε κάνει η δημοτική αρχή επί θητείας του για πολλά μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου και να συμφωνήσουν και να συνυπογράψουν ένα κοινό αίτημα προς την κυβέρνηση.

  Στη σθεναρή στάση, όπως τη χαρακτήρισε, της δικής του τότε, δημοτικής αρχής, όταν ο Γ. Σουφλιάς είχε παρουσιάσει τη μελέτη της Ιόνιας, που διερχόταν από την περιοχή του Πανεπιστημίου, του Νεοχωρόπουλου και της Ολυμπιάδας, αναφέρθηκε ο Νικ. Γκόντας, τονίζοντας, ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να υπάρξει κοινή στάση των τοπικών φορέων.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ