Παρασκευή 21.06.2024
More

  Έτοιμος για χρήση ο αγωγός μεταφοράς των Επεξεργασμένων Στραγγιδίων

  Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και έγινε η διοικητική παραλαβή προς χρήση του αγωγού μεταφοράς των Επεξεργασμένων Στραγγιδίων από τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Ελληνικού προς το Αποχετευτικό Δίκτυο των Ιωαννίνων.

  Πρόκειται για περιβαλλοντικό έργο αρχικού προϋπολογισμού 1,6 εκ Ευρώ μήκους 14χλμ. και εξωτερικής διαμέτρου του αγωγού 110mm.

  Η διοικητική παράδοση έγινε από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ηπείρου, όπου είχαν την επίβλεψη του συγκεκριμένου έργου, καθώς και από την ανάδοχη εταιρεία που το κατασκεύασε.

  Η διοικητική παραλαβή έγινε από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Νομού Ιωαννίνων, Σπύρο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το συγκεκριμένο έργο πνοής που θα επιλύσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στον ΧΥΤΑ Ελληνικού, αλλά και σε όλη την περιοχή.

  Έπειτα από την παραλαβή ο αγωγός τέθηκε άμεσα σε λειτουργία και λειτουργεί κανονικά.

  Το συγκεκριμένο περιβαλλοντικό έργο είναι πολύ σημαντικό για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, αφού επιλύει το θέμα μεταφοράς των στραγγιδίων από τον βιολογικό του ΧΥΤΑ προς τον βιολογικό του Δήμου Ιωαννιτών, που γινόταν με βυτία, καθώς επίσης θωρακίζεται η περιοχή από τυχόν ρύπανση του περιβάλλοντος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ