Έβαλε πλώρη για το κόμμα Σαμαρά ο Γ. Καραμπίνας

Κάτι παραπάνω από ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων, με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Δωδώνης και πολιτευτής της Ν.Δ εδώ και πολλά χρόνια, Γιάννης Καραμπίνας.

Οι φήμες των τελευταίων μηνών ήθελαν τον κ. Καραμπίνα που ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2015 με τη Ν.Δ με αρχηγό τότε τον κ. Σαμαρά και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους με αρχηγό της Ν.Δ τον Ευάγ. Μεϊμαράκη να συντάσσεται με τον Αντ. Σαμαρά και ο ίδιος απαντώντας σε ερωτήσεις χθες όχι μόνο δεν κράτησε αποστάσεις, αλλά επιβεβαίωσε απόλυτα, ότι βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρώην πρωθυπουργό.

Επιβεβαίωσε επίσης πως υπάρχει τεράστια απόσταση που χωρίζει τον ίδιο, αλλά όχι μόνον αυτόν από τη Ν.Δ του Κυρ. Μητσοτάκη, για την οποία ανέφερε πως δεν πρόκειται για κάτι άλλο πέρα από μία κυβέρνηση με στελέχη του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

«Μέχρι το τέλος του 2028 όπως έχω πει, θα είμαι μάχιμος στον Δήμο Δωδώνης. Για την κεντρική σκηνή θα δούμε τι θα γίνει όταν προκηρυχθούν οι εκλογές. Η παρουσία μου στα κοινά όμως και οι παρεμβάσεις μου δεν καταγράφονται τώρα. Και ως αντινομάρχης και ως αντιπεριφερειάρχης και ως υποψήφιος βουλευτής το 2015 με τον κ. Σαμαρά και μετά με τον κ. Μεϊμαράκη, πάντα είχα παρουσία στα πολιτικά δρώμενα. Το 2019 δε με ήθελε ο κ. Μητσοτάκης και από το 2023 είμαι στον Δήμο Δωδώνης. Είναι μία διαχρονική πολιτική πορεία σε ένα μόνο κόμμα, πάντα με τη Ν.Δ. Ιδεολογικά πάντα βρισκόμουν εκεί και εκεί βρίσκομαι και σήμερα. Συζητήσεις πάντα γίνονται με τους υποψηφίους. Με τον κ. Σαμαρά ήμουν υποψήφιος το 2015 και δε γίνεται να μην έχω συζητήσεις μαζί του. Μετά, με τον κ. Μεϊμαράκη βάλαμε πλάτη για τη Ν.Δ σε δύσκολες εποχές», ανέφερε ο κ. Καραμπίνας για να ερωτηθεί στη συνέχεια εάν βρίσκεται κοντά στη σημερινή Ν.Δ.

«Είμαι κοντά στην παλιά Ν.Δ. Ιδεολογικά, αυτό που εκφράζει σήμερα η Ν.Δ δε νομίζω ότι είναι σωστό απέναντι σε εμάς που έχουμε βάλει πλάτη στην παράταξη. Δεν έχουμε καμία σχέση με το κακό Σημιτικό ΠΑΣΟΚ. Αν κάποιος ξυπνήσει από το λήθαργο μετά από 20 χρόνια θα καταλάβει ότι βρισκόμαστε ακόμη στο 2002 που όλοι αυτοί που είναι στην κυβέρνηση σήμερα, ήταν υπουργοί και στελέχη του Σημίτη και του ΠΑΣΟΚ. Δε μας εκφράζουν τέτοιες θέσεις και πρέπει να διαφοροποιηθεί η Ν.Δ ή να διαφοροποιηθούμε εμείς», ανέφερε ο κ. Καραμπίνας.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ