Τρίτη 19.01.2021
More

  Εξ αποστάσεως τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο

  Εξ αποστάσεως θα πραγματοποιούνται από την ερχόμενη Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που απαιτούν φυσική παρουσία των φοιτητών.

  Η απόφαση αυτή του Πρυτανικού Συμβουλίου ήρθε να επιβεβαιώσει την ανησυχία που υπάρχει και στην πανεπιστημιακή κοινότητα για την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή, ενώ το διάστημα των προηγούμενων οκτώ ημερών, επιβεβαιώθηκαν έξι κρούσματα κορωνοϊού σε φοιτητές διαφόρων Τμημάτων.

  Έτσι, στη συνεδρίασή του την Πέμπτη, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, λαμβάνοντας υπόψιν την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής Covid-19 του Ιδρύματος, αποφάσισε να ζητήσει από το σύνολο των Τμημάτων τη διενέργεια εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθημάτων.

  Όπως ανέφερε ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης από την απόφαση αυτή, εξαιρούνται μόνο μαθήματα σε εργαστήρια και κλινικές σε περιπτώσεις φοιτητών τελευταίου έτους σπουδών ή εφόσον η αναπλήρωση των εργαστηρίων δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί.

  Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ο κ. Αλμπάνης έκανε λόγο για μία ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην πόλη και για εύλογη ανησυχία και στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

  Αναφορικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου ο κ. Αλμπάνης υποστήριξε πως με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν προκύπτει διασπορά εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχει ένα σαφές κενό ενημέρωσης και συνεργασίας στο επίπεδο της ιχνηλάτησης με τον ΕΟΔΥ.

  «Έχουμε ζητήσει και νωρίτερα και εκ νέου, μετά τη νέα κατάσταση, από τον ΕΟΔΥ να μας ενημερώνει εμπιστευτικά για την πορεία της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων, γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν προκύπτουν επαφές εντός της πανεπιστημιούπολης, όπως είναι στις Εστίες. Έχουμε επίσης ζητήσει να γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις Εστίες, αλλά μέχρι στιγμής ούτε σε αυτό έχουμε απάντηση», τόνισε.

  Αλληλένδετα τα προβλήματα με την πόλη

  Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου απηύθυνε έκκληση στο σύνολο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας καθηγητές, φοιτητές, διοικητικούς κ.λπ να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης.

  «Η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο μπορεί να επηρεάσει την πόλη και αντίστροφα. Δε θέλουμε να κρυφτούμε από την πανδημία, αλλά σε αυτή τη φάση εάν μεταφέρουμε το πρόβλημα της πόλης στο Πανεπιστήμιο, θα έχουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις μπροστά μας και η επίδραση στην ζωή της πόλης, θα είναι τεράστια. Είναι δύσκολη η διαχείριση της πανδημίας και αν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει να οδηγηθούμε σε τοπικό lockdown», σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο στην ανακοίνωσή του συνιστά στους φοιτητές

  που διαμένουν στην πόλη των Ιωαννίνων να φορούν συστηματικά τις μάσκες, να αποφεύγουν χώρους μεγάλου συγχρωτισμού και να ακολουθούν όλες τις υγειονομικές οδηγίες.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ