Πέμπτη 21.10.2021
More

  Εξ αποστάσεως το σύνολο των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο

  Σε περαιτέρω αυστηροποίηση των αποφάσεών του για την αναχαίτιση της πανδημίας και της αποτροπή διασποράς του ιού εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας προχώρησε το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με την απόφασή του την Πέμπτη.

  Η διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες δύο αποφάσεις έγκειται στο ότι εκτός της κοινότητας των Ιωαννίνων, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε ώστε το σύνολο του εκπαιδευτικού έργου σε Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα, θεωρητικό, εργαστηριακό και κλινικό, να γίνεται εξ αποστάσεως, μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τόσο για τα προπτυχιακά όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

  Παρά το γεγονός, ότι στις άλλες τρεις πόλεις της Ηπείρου δεν υπάρχει έξαρση της πανδημίας, ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης τόνισε, ότι η απόφαση υπαγορεύτηκε με το σκεπτικό πως καθημερινά πολλοί καθηγητές και μεταπτυχιακοί μετακινούνται από τα Ιωάννινα στις άλλες πόλεις.

  Επίσης, όλες οι εξετάσεις μαθημάτων και πρόοδοι καθώς και οι πτυχιακές εργασίες θα γίνονται μόνο με εξ αποστάσεως διαδικασία για την παραπάνω περίοδο.

  Τα ερευνητικά εργαστήρια θα λειτουργούν μόνο με το 50% του προσωπικού τους με φυσική παρουσία και συνεχή εναλλαγή του προσωπικού.

  Αναφορικά με τα κρούσματα σε μέλη του Πανεπιστημίου (έξι φοιτητές και τέσσερις εργαζόμενοι) ο κ. Αλμπάνης τόνισε, ότι η ιχνηλάτηση απέδειξε, ότι δεν υπήρξε διασπορά εντός του ιδρύματος, αλλά οι επαφές των κρουσμάτων ήταν στην πόλη.

  Το Πρυτανικό Συμβούλιο επαναφέρει στο μεταξύ το αίτημά του για άμεση οικονομική ενίσχυση από το υπ. Παιδείας καθότι το Πανεπιστήμιο έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του για την προμήθεια υλικών προστασίας από την πανδημία (μάσκες, απολυμαντικά, γάντια) όπως και για την συνεχή απολύμανση των χώρων του ιδρύματος.

  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επίσης επανέρχεται στα αιτήματά του για τον μοριακό έλεγχο του COVID-19 στο προσωπικό και τους φοιτητές του, ιδιαίτερα των διαμενόντων στις Φοιτητικές Εστίες.

  Η σίτιση του Πανεπιστημίου συνεχίζει να λειτουργεί με παραλαβή των γευμάτων σε πακέτο, τα δε κυλικεία συνεχίζουν να λειτουργούν με παραλαβή σε πακέτο ή με διανομή των προϊόντων (delivery).

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ