Παρασκευή 14.05.2021
More

  Εξάμηνο δοκιμαστικής λειτουργίας και δημοπράτηση 5 ετών

  Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης

  Ένα βήμα πιο μακριά στη διαφωνία του με την απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων, να προχωρήσει στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης μέσα από τη διαδικασία της ανάθεσης για το έργο λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης στην Ήπειρο, έκανε χθες ο Αλ. Καχριμάνης.

  Ο περιφερειάρχης Ηπείρου που έχει πει και στο πρόσφατο παρελθόν, ότι η σύμβαση που έχει η περιφέρεια Ηπείρου στα χέρια της και αναφέρεται στη λειτουργία των ΣΜΑ, προβλέπει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει να προηγηθεί ένα εξάμηνο δοκιμαστικής λειτουργίας, επανέλαβε την θέση αυτή και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, δίνοντας απάντηση και στην επιστολή της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να συζητηθεί στο Περιφ. Συμβούλιο η λειτουργία των ΣΜΑ και γενικότερα η διαχείριση των απορριμμάτων.

  Αυτό όμως που διαφοροποιεί τη νέα του τοποθέτηση από τις προηγούμενες είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει το πραγματικό κόστος λειτουργίας και στη συνέχεια βάσει αυτού, θα μπορεί να γίνει η δημοπράτηση της λειτουργίας τους για διάστημα 4-5 ετών και όχι 10 και πλέον, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου.

  Με την παρέμβασή του αυτή, ο κ. Καχριμάνης δείχνει ξεκάθαρα την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η περιφερειακή αρχή στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, διαφωνώντας ανοιχτά και χωρίς περιστροφές με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο και εκφράζοντας από την άλλη ταυτόσημες θέσεις με αυτές του δήμου Ιωαννιτών και άλλων δήμων της ΠΕ Ιωαννίνων, που καταψήφισαν την πρόταση, με τον δήμο Ιωαννιτών μάλιστα, μέσω των τριών αντιδημάρχων (κ.κ Αρλέτο, Πήχα και Βλέτσα) που μετέχουν στο ΔΣ του Συνδέσμου, να έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, ο κ. Καχριμάνης είπε στη συνεδρίαση της Οικον. Επιτροπής μεταξύ άλλων πως:

  «Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτε σε αυτό το θέμα. Το παλεύω πολύ δυνατά και πολύ καλύτερα από κάθε Περιφέρεια της Ελλάδος. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να εφαρμόσω μια σύμβαση που έχω στα «χέρια» μου. Αυτή προβλέπει ότι το υλικό θα παραληφθεί, αφού δοκιμαστεί επί ένα εξάμηνο. Αν εξαιρέσει κανείς τον ΣΜΑ του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όλοι οι άλλοι είναι έτοιμοι και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Τι πιο απλό υπάρχει, από το να γίνει η δοκιμαστική λειτουργία επί ένα εξάμηνο (όσο προβλέπει η σύμβαση) από την οποία θα βγουν και τα κόστη τους  και μέσα σε ένα εξάμηνο να γίνει η δημοπράτηση της λειτουργίας τους για τέσσερα – πέντε χρόνια; Όσο για τη μεταφορά τους, δε νομίζω ότι χρειάζεται να έχει κάποιος ειδική εμπειρία».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ