Δευτέρα 24.06.2024
More

  Εξαπάτηση ηλικιωμένου με λεία άνω των 100.000 ευρώ

  Χρηματικό ποσό σε μετρητά άνω των 100.000 ευρώ, χρυσές λίρες και χρυσαφικά αξίας άνω των 30.000 ευρώ ήταν η λεία της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία μετέχουν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, που έδρασε τις τελευταίες ημέρες στη Θεσπρωτία, ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο της εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων, με το πρόσχημα πως κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

  Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας έφτασε στην ταυτοποίηση ενός αλλοδαπού ο οποίος και αναζητείται, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία.

  Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση έδρασε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις στη Θεσπρωτία μέσα σε διάστημα 10 ημερών, καταφέρνοντας να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά αλλά και χρυσαφικά, κοσμήματα και λίρες και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της.

  Το πρώτο «χτύπημα» της οργάνωσης έγινε στις 9 Μαΐου όταν τα μέλη της απέσπασαν από ηλικιωμένη στην Ηγουμενίτσα χρηματικό ποσό 2.050 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ.

  Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου, το περασμένο Σάββατο σε χωριό των Φιλιατών, το άτομο που ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές, εμφανίστηκε στο σπίτι όπου διαμένει ένας ηλικιωμένος στον οποίο είπε πως η εγγονή του είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα διατρέχοντας κίνδυνο για τη ζωή της.

  Η επέμβαση όμως θα κόστιζε αρκετά χρήματα και ανέφερε το ποσό των 100.000 ευρώ πριν αποχωρήσει από το σπίτι του ηλικιωμένου, λέγοντάς του ότι θα του τηλεφωνήσει μετά από λίγη ώρα, όπως και έκανε. Ο ηλικιωμένος είχε πειστεί για την ακρίβεια των λεγομένων του απατεώνα και λίγη ώρα αργότερα, έφτασε στο σπίτι του ένας συνεργός του που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ αλλά και 10 χρυσές λίρες και εξαφανίστηκε. Όταν ο ηλικιωμένος αντιλήφθηκε, ότι είχε πέσει θύμα απάτης, ειδοποίησε συγγενείς του και την Αστυνομία που ξεκίνησε τις έρευνες.

  Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ