Πέμπτη 22.02.2024
More

  Εξοικείωση με την ανώτερη εκπαίδευση στις ΗΠΑ

  Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια των Ιωαννίνων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της επιμορφωτικής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν το πρωί της Παρασκευής, τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, μαζί με το 1ο και το 10ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, καθώς και το 1ο, 3ο, 5ο, 7ο ΓΕ.Λ. Ιωαννίνων και το ΓΕ.Λ. Ανατολής.

  Η ημερίδα είχε στόχο την ενημέρωση και εξοικείωση των μαθητών με την ανώτερη εκπαίδευση στις ΗΠΑ και ειδικότερα τη γνωριμία με τις κατηγορίες των πανεπιστημίων και το περιεχόμενο της εκπαίδευσής τους.  Η ημερίδα διεξήχθη με την υποστήριξη του Davidson College της Πολτείας της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ και κεντρική ομιλήτρια ήταν η εκπρόσωπός της, Kaye-Lani Laughna.

  Από τα σχολεία των Ιωαννίνων που συμμετείχαν στην ημερίδα οι διευθυντές του 1ου Λυκείου Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, του 3ου Λυκείου Κων. Μπάης και ο καθηγητής στο 5ο Λύκειο Ζώης Γκλίναβος στάθηκαν στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών, κάτι που αποτυπώνεται και γενικότερα τα τελευταία χρόνια για τις σπουδές στο εξωτερικό.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ