Παρασκευή 05.03.2021
More

  Φ. Φίλιος: «Να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια»

  Ο Φ. Φίλιος καλεί όλους να συνεχίσουν να διεκδικούν για τη λίμνη

  Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται το σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας να έχει παραδώσει ενόψει του νέου φορέα που προωθεί η κυβέρνηση.

  Ο Φίλιππος Φίλιος λίγο πριν το τέλος, μιλά για όσα έχει καταφέρει το σύνολο των μελών του Φορέα με κυρίαρχο αυτό που αφορά την συνεργασία με τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης). Μάλιστα, όπως είπε την βδομάδα που πέρασε έγινε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία βουλευτών του Νομού, του δημάρχου αλλά και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου. Εκεί, υπήρξε ενδελεχής συζήτηση και ο κ. Φίλιος ζήτησε από όλους να συνεχίσουν να διεκδικούν όλα όσα πρέπει να γίνουν και πλέον έχουν καταγραφεί και στο σχέδιο που εκπονήθηκε με την βοήθεια της ΜΟΔ. Να υπενθυμίσουμε ότι με τη συμβολή της ΜΟΔ δημιουργήθηκε ένας ολοκληρωμένος φάκελος έργων για τη Λίμνη, ο οποίος φάκελος μπορεί να χρηματοδοτηθεί.

  Στο μεταξύ, την Παρασκευή, ο κ. Φίλιος είχε συνεργασία με τον δήμαρχο, Μωυσή Ελισάφ. Εκεί, συζήτησαν την πρόθεση του φορέα να προχωρήσει στον καθαρισμό των λεκανών απορροής της λίμνης Παμβώτιδας, ώστε να ενισχύσουν τον αυτοκαθαρισμό της λίμνης.

  «Τώρα, ξέρουμε τι ζητάμε να γίνει στη λίμνη. Πρέπει, και καλώ όλους τους φορείς να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να διεκδικήσουν την εφαρμογή όλων όσων υπάρχουν στο σχέδιο και την χρηματοδότηση των μελετών που έχουν ωριμάσει» κατέληξε ο κ. Φίλιος.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ