Τετάρτη 17.04.2024
More

  Φωταγωγήθηκε η κεντρική πλατεία και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

  Υπό τους ήχους της Μπαντίνας και με χριστουγεννιάτικες μελωδίες έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία

  Υπό τους ήχους της Μπαντίνας και με χριστουγεννιάτικες μελωδίες έγινε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων που ήταν κατάμεστη από κόσμο.

  Το δέντρο,  η φάτνη, το έλκηθρο και το «τούνελ των αστεριών» δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό που συμπληρώνει την εικόνα του εορταστικού στολισμού της πόλης.

  Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεδιπλώνεται όλο το διάστημα των εορτών επιχειρώντας να χαρίσει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

  Τα Γιάννενα και το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αποτελούν προορισμό για εκατοντάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας.

  Η γιορτινή τους εικόνα όμως απευθύνεται κυρίως στους συμπολίτες.

  Οι φετινές γιορτές μας βρίσκουν και πάλι εν μέσω της πανδημίας, όμως σε συνθήκες διαφορετικές από τις περσινές. Η τήρηση των μέτρων προστασίας είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα.

  Αυτό υπογράμμισε στο μήνυμά του και ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ο οποίος με την φωταγώγηση του δέντρου έστειλε τις ευχές του για καλές γιορτές.

  Το μήνυμα του Δημάρχου

  «Τα φετινά Χριστούγεννα μας βρίσκουν και πάλι εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Φέτος όμως τα καταφέραμε και βρισκόμαστε όλοι εδώ σε μία εκδήλωση χαράς και ελπίδας.

  Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα των ημερών αυτών. Η αγάπη, η ελπίδα και η αλληλεγγύη.

  Οι φετινές εκδηλώσεις για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους αποτελούν μια πραγματική ευκαιρία τόσο για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της πόλης, όσο και για την ενίσχυση της ταυτότητας και της εικόνας της για τους ίδιους τους πολίτες και τους επισκέπτες της.

  Η πόλη μας άλλωστε εξελίσσεται σε έναν αγαπημένο προορισμό για τους τουρίστες και τις ημέρες των εορτών.

  Περάσαμε πολλούς μήνες γεμάτους δυσκολίες. Βρισκόμαστε ακόμη εν μέσω πανδημίας και μέτρων.

  Γιορτάζουμε αλλά μεριμνούμε να μείνουμε ασφαλείς και υγιείς.

  Σήμερα που η κοινωνία περνάει δυσκολίες, είναι μεγαλύτερη η ανάγκη, να παραμείνουμε ενωμένοι και προσεκτικοί.

  Να παλέψουμε αλληλέγγυοι όλοι μαζί.

  Να ανταλλάξουμε δύναμη, ελπίδα και κουράγιο, ο ένας με τον άλλο, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα.

  Γιατί μετά από τόσες προσπάθειες, μας αξίζει μια ώρα αρχύτερα, να καταφέρουμε να ξεφύγουμε και να προχωρήσουμε μπροστά, δυνατοί και δημιουργικοί.

  Όλοι μαζί μπορούμε να βγούμε νικητές.

  Σήμερα με την φωταγώγηση της πλατείας και του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανοίγουμε και επίσημα το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

  Οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα και το νέο έτος με ελπίδα για περισσότερο φως.. Φως που θα πλημμυρίσει τις καρδιές και τα σπιτικά όλων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ