Δευτέρα 18.01.2021
More

  Φόβος ότι θα δουν την πόρτα της εξόδου

  Οι συμβασιούχοι στο ΠΓΝΙ ζητούν στήριξη και παραμονή στην εργασία τους

  Την αγωνία τους ότι θα δουν την πόρτα της εξόδου, δήλωσαν ανοικτά οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας.

  Πάνω από 400 εργαζόμενοι με συμβάσεις και οι καθαρίστριες μιλούν για κατάφορη αδικία καθώς εξαιρέθηκαν από το επίδομα που η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει σε εργαζόμενους που υπηρετούν στις μονάδες covid19  ενώ 17 καθαρίστριες των οποίων η σύμβαση λήγει δεν θα ανανεώσουν.

  Η εκπρόσωπός κα. Ελένη Γκόγκου υποστήριξε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εργάζονται περίπου 134 καθαρίστριες με συμβάσεις που ανανεώνονται τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο για 17 από αυτές οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του μήνα και δεν θα ανανεωθούν αλλά αντιθέτως θα αναλάβει εργολάβος το έργο του καθαρισμού . «επιστρέφει ο εργολάβος και θα φύγουν συνάδελφοι που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν εμπειρία, που είναι σημαντική στην πανδημία που ζούμε».

  Κριτική άσκησε και για το επίδομα από το οποίο εξαιρούνται ενώ προσφέρουν τα μέγιστα με την καθαριότητα που είναι αναγκαία και απαραίτητη λαμβάνοντας μάλιστα μισθούς χαμηλούς που δεν ξεπερνούν τα 550 ευρώ λέγοντας ότι ένα εισόδημα θα βοηθούσε και θα ενίσχυε τις οικογένειές τους στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ