Πέμπτη 25.07.2024
More

  Φυτεύονται νέα δέντρα στην παραλίμνιο

  Τα εννέα πρώτα σφενδάμια φυτεύονται από το τμήμα πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών σε σημεία της παραλιμνίου

  Φυτεύτηκαν τα πρώτα πλατανοειδή σφενδάμια στο παραλίμνιο που θα αντικαταστήσουν τα άρρωστα πλατάνια που είχαν κοπεί πριν από μερικούς μήνες.

  Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών έχει προγραμματίσει τη φύτευση και άλλων παρόμοιων ειδών που βρίσκονται σε προχωρημένη ηλικία ώστε να μεγαλώσουν γρήγορα και να καλύψουν το κενό που άφησε η απομάκρυνση των άρρωστων δένδρων.

  Τα σφενδάμια επιλέχθηκαν για την αντικατάσταση των πλατάνων που κόπηκαν καθώς είχαν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος.

  Τα δέντρα αγοράστηκαν από πιστοποιημένο φυτώριο στη χώρα και μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να αποκαταστήσουν την εικόνα στην παραλίμνιο καθώς το φύλλωμά τους είναι όμοια με του πλατάνου.

  «Θα καλύψουμε όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την κοπή των πλατάνων. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να ανακοπεί η νόσος του μεταχρωματικού έλκους και να σώσουμε την υπόλοιπη δενδροστοιχία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς σημειώνοντας ότι το τμήμα πρασίνου έχει εντοπίσει δύο ακόμη δέντρα τα οποία είναι πιθανό να έχουν νοσήσει και τα παρακολουθεί.

  Πέρα από την φύτευση των νέων δέντρων το τμήμα πρασίνου θα προχωρήσει και στην απομάκρυνση των κορμών που έχουν μείνει από τα πλατάνια που κόπηκαν, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, καθώς είναι αδύνατο να ξεριζωθούν.

  Επίσης άμεσα θα γίνει η κοπή ενός πεύκου που έχει πέσει στα τείχη του Κάστρου.

  Στην παραλίμνιο περιοχή έχουν τοποθετηθεί καινούρια και περισσότερα καλαθάκια απορριμμάτων και ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους συμπολίτες να μεριμνούν για την καθαριότητα της περιοχής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ