Τρίτη 16.04.2024
More

  Γ. ΦΛΟΥΔΑΣ -«Χρειάζεται άμεση ενίσχυση στο προσωπικό το ΠΓΝΙ»

  Στις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επικεντρώθηκε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Γιώργος Φλούδας.

  Πρόκειται για ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που αναμένεται να καλυφθούν το επόμενο διάστημα χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται το χρονικό πλαίσιο των προκηρύξεων.

  Το τριτοβάθμιο νοσοκομείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς καθημερινά.

  Οι ανάγκες για καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας είναι πια μονόδρομος καθώς στην μετά covid  εποχή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που εξαιτίας του φόβου είχαν μείνει εκτός των προληπτικών εξετάσεων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα υγείας που χρήζουν αντιμετώπισης.

  Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο παρά το γεγονός ότι έγιναν προσλήψεις, αυτές φαίνεται πως δεν επαρκούν, με το αίτημα που προκύπτει να είναι η μονιμοποίηση συμβασιούχων, αλλά και η πρόσληψη και νέων εργαζόμενων.

  Και πώς να μην είναι άλλωστε, με τους αριθμούς να αποδεικνύουν την δυναμική, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης σε πολλαπλούς τομείς του δημόσιου ιδρύματος. Ειδικότερα, για το 2022 εξυπηρετήθηκαν 355.000 ασθενείς, νοσηλεύθηκαν 90.200, πραγματοποιήθηκαν 10.500 χειρουργικές επεμβάσεις, εκ των οποίων οι 8.800  αφορούσαν προγραμματισμένες επεμβάσεις και οι υπόλοιπες ήταν έκτακτες.

  Χρειάζονται προσλήψεις και αυξήσεις για τις δαπάνες

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δώσει προ ημερών ο διοικητής του Νοσοκομείου, το ΠΓΝΙ είχε ενισχυθεί στα χρόνια της πανδημίας με προσωπικό ενώ αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου με 58 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού και θα ακολουθήσει πρόσληψη και μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

  «Θέλουμε να γίνουν πιο άμεσα οι διαδικασίες καθώς το νοσοκομείο έχει επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς εργασίας και χρειάζεται ενίσχυση σε πολλούς τομείς», τονίζει ο κ. Φλούδας, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη αύξησης προσωπικού και χρηματοδότησης, καθώς το ένα συνδέεται με το άλλο σημειώνοντας ότι δόθηκαν χρήματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Είχαμε αύξηση στον προϋπολογισμό που έκλεισε στα 88 εκ ευρώ το 2022 αυξημένος κατά 11,5 από το 2021 ενώ το 2019 είχε κλείσει στα 66,6 εκ. ευρώ», είπε.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ