Τετάρτη 17.04.2024
More

  Γ. Στέφος: Απαράδεκτο «χαράτσι» για τους φιλόζωους

  Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα ζώα συντροφιάς τοποθετείται ο Γιάννης Στέφος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

  «Με εξαγγελία του κ. Πέτσα ανακοινώθηκε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το νέο, απαράδεκτο “χαράτσι” της ΝΔ εις βάρος των φροντιστών ζώων συντροφιάς Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε, μόνη της, το 2021 ένα πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς, χωρίς κανέναν διάλογο, με σύσσωμη την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων που έβλεπαν ότι κανένα πρόβλημα δεν θα λύσει .

  Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια καλούνται τώρα να πληρώσουν 150 ευρώ για το κάθε ένα από αυτά, ώστε να σταλθεί δείγμα του DNA του ζώου σε βάση δεδομένων,  κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς, που κυρώθηκε στην Ελλάδα με τον Ν. 2017/1992», σημειώνει μεταξύ άλλων.  «Η ΝΔ, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει πως δεν ξέρει σε ποια κοινωνία απευθύνεται. Ένα μόνο σπίτι, ειδικά σε περιοχές κτηνοτροφικές και αγροτικές, μπορεί να έχει μέχρι και δέκα ζώα συντροφιάς υπό την φροντίδα του. Το μόνο που μπορούν να πετύχουν, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων, αφού ελάχιστοι πολίτες θα μπορέσουν να καλύψουν τα 150 ευρώ ανά κατοικίδιο», συμπληρώνει και καταλήγει:

  «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  υπόσχεται ότι- ως κυβέρνηση μετά τις εκλογές-  θα ακυρώσει αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις  και θα  συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς,  ώστε να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος των αδέσποτων ζώων και του παράνομου εμπορίου ζώων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ