Πέμπτη 23.03.2023
More

  Γενικεύονται οι αντιδράσεις μετά την τραγωδία των Τεμπών

  Με την 24ωρη πανεργατική απεργία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου κορυφώνονται οι γενικευμένες αντιδράσεις στη χώρα, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και με βασικό αίτημα την αποκάλυψη των ενόχων για αυτήν και την παραδειγματική τους τιμωρία. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει την πανεργατική απεργία με τη συγκέντρωση στα Γιάννενα να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη στις 11.00 στην κεντρική πλατεία.

  Ο πρόεδρος του Ν.Τ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας καθώς επίσης ο Γεν. Γραμματέας του Τμήματος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Χατζηκώστα Γεώρ. Γεωργάρας και ο Μ. Μεγήρ, ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αντίστοιχα, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και όχι μόνο στην αυριανή πανεργατική απεργία:

  Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και οι πορείες που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα στις 8 Μάρτη, με αφορμή το τραγικό «έγκλημα» στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέων παιδιών έδωσαν και μήνυμα συνέχισης του αγώνα. Απαιτούμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, και να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ