Τετάρτη 24.02.2021
More

  Γενναία μέτρα στήριξης με προοπτική

  Την ενίσχυση του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου με γενναία μέτρα στήριξης το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, αλλά κυρίως με μία προοπτική μελλοντικής στήριξης, ζητούν οι κτηνοτρόφοι της χώρας, που είδαν για πρώτη φορά στα χρονικά, να πηγαίνει στράφι η παραγωγική διαδικασία των αμνοεριφίων πριν από τις γιορτές του Πάσχα.

  Το πλήγμα στην αγορά των αμνοεριφίων στη χώρα είναι τεράστιο, η ζημιά ανυπολόγιστη αφού χιλιάδες αμνοερίφια θα μείνουν αδιάθετα, ενώ προς το παρόν και η Πολιτεία δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του κλάδου.

  Από την άλλη, οι οργανώσεις που εκφράζουν τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας έχουν ήδη θέσει υπόψιν τα Πολιτείας και των συναρμόδιων υπουργείων συγκεκριμένες προτάσεις που στο μέτρο του δυνατού θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και να μετριάσουν τη ζημία των κτηνοτρόφων. Μία από αυτές είναι και η αγορά του συνόλου ή του μεγαλύτερου μέρους των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα από την Πολιτεία και η δωρεάν διάθεσή τους στις οικογένειες που πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού.

  Όπως ανέφερε ο Μιχ. Τζίμας, ταμίας του ΣΕΚ, η Πολιτεία καλείται τη δεδομένη χρονική στιγμή να στηρίξει τον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής συνολικά, αλλά παράλληλα να ετοιμάσει και το έδαφος γιατί η επόμενη ημέρα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να βρει τη χώρα έτοιμη να εφαρμόσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

  Τέλος, σχετικά με τις αιτιάσεις των τελευταίων ημερών κυρίως από τα σούπερ μάρκετ, ότι διαπιστώνονται μεγάλες ελλείψεις στην αγορά κρέατος, ο κ. Τζίμας τόνισε, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα επάρκειας για την εγχώρια αγορά, αλλά προέκυψε ζήτημα τις ημέρες της τεράστιας κίνησης στα καταστήματα λιανικής, με συνέπεια να είναι αδύνατη η άμεση κάλυψη των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ