Πέμπτη 13.06.2024
More

  Για 2η χρονιά «Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ»  

  Για 2η συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εκπαιδευτική δράση, υπό τον τίτλο «Παίζω, μαθαίνω, κυκλοφορώ».

  Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που απευθύνεται σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων δημοτικών σχολείων των Ιωαννίνων, που στόχο έχει τη διαμόρφωση σωστής κυκλοφοριακής συνείδησης από την κρίσιμη παιδική ηλικία.

  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και κατά την περσινή σχολική χρονιά και ενθουσίασε τους μαθητές που το παρακολούθησαν, αφού είχαν την ευκαιρία, μέσα από πολύ παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρόπους ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

  Μάλιστα, κατά τη φετινή εκδοχή της δράσης, θα παρουσιαστεί από στελέχη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» το νέο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα «Moving Stars – Αστεράκια σε κίνηση». Πρόκειται για καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, βασισμένο στην παιχνιδοκεντρική μάθηση, που εισάγει τους μαθητές, σταδιακά, στις έννοιες της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας.

  Η δράση, οποία τελείται  υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα (23-26 Οκτωβρίου) σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ