Τρίτη 18.06.2024
More

  Γιάννενα Νέα Εποχή: Δικαίωση η ένταξη του κτιρίου της Δομπόλη στο ΕΣΠΑ

  Στο ΕΣΠΑ με 12,4 εκ. ευρώ εντάχθηκε το έργο μετατροπής του παλιού Πανεπιστημίου σε διοικητικό κέντρο για τις υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών.

  Ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» σχετικά με την ένταξη του κτιρίου της Δομπόλη στο ΕΣΠΑ.

  Η ανακοίνωση

  «Η ένταξη της ανακατασκευής του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ αποτελεί την δικαίωση μιας μακράς και επίπονης διαδρομής. Αποτελεί δικαίωση για την παράταξή μας που διεκδίκησε το ακίνητο και ολοκλήρωσε την διαδικασία ώστε η πόλη να αποκτήσει ένα σύγχρονο δημαρχείο και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αντάξια της ιστορίας της αλλά και των σύγχρονων αναγκών.

  Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου έχει υπογραφεί και τώρα μπορεί να ξεκινήσει χωρίς καμιά χρονοτριβή η υλοποίησή του. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί την απάντηση στις Κασσάνδρες και σε όλους όσοι αμφισβητούσαν την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

  Η παράταξή μας ως Δημοτική Αρχή αξιοποίησε όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπήρχαν και εξασφάλισε σημαντικά κονδύλια από όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα.

  Παρέδωσε ένα μεγάλο αριθμό έργων στη σημερινή δημοτική αρχή αλλά και εμβληματικές παρεμβάσεις όπως το Πάρκο Πυρσινέλλα και το κτίριο της Δομπόλη.

  Υποχρέωσή της είναι να τα ολοκληρώσει χωρίς χρονοτριβές.

  Η ανακατασκευή του παλιού Πανεπιστημίου και η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο ήταν μία προσωπική επιτυχία του αείμνηστου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε τον δρόμο για την παραχώρηση του ακινήτου στο δήμο.

  Στη συνέχεια και με μελετημένα βήματα το έργο ωρίμασε, δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε.

  Τώρα χωρίς κανένα εμπόδιο μπορεί να λάβει σάρκα και οστά και να παραδοθεί στους Γιαννιώτες.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ