Παρασκευή 31.03.2023
More

  Γιατί είμαστε «Όλοι μαζί πιο δυνατοί»

  Στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού το τραγούδι της Μαρ. Γκοντού από το 4ο Λύκειο Ιωαννίνων

  Στην τελική φάση αξιολόγησης, ως ένα από τα τρία καλύτερα και δημοφιλέστερα τραγούδια, στον Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος, βρίσκεται το τραγούδι με τίτλο «Όλοι μαζί πιο δυνατοί», σε στίχους και μουσική της Μαρίας Γκοντού, μαθήτριας της Β’ τάξης του 4ου Λυκείου Ιωαννίνων. Το τραγούδι αναφέρεται στον εκφοβισμό γενικότερα και όχι μόνο στο σχολικό περιβάλλον, αλλά στα συναισθήματα που προκαλεί η μοναξιά στους νέους και αφετηρία του ήταν η δήλωση συμμετοχής του Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που έχει τον τίτλο «Καν’ το ν’ ακουστεί».

  Με τη βοήθεια και παρώθηση της διεύθυνσης του Λυκείου υπό τον κ. Χρηστάκη και των καθηγητριών της κας Μάντζιου και της κας Καλάκου αντίστοιχα, η Μαρία Γκοντού εμπνεύστηκε τους στίχους και τη μουσική και με τη συνδρομή και του Χρήστου Βαλερά, μαθητή της Γ’ τάξης και άλλων συμμαθητών της, έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα. Όπως εξομολογείται, ούτε η ίδια περίμενε, ότι το τραγούδι θα αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια, πολύ δε περισσότερο, ότι θα φτάσει στην τελική τριάδα, μαζί με δύο τραγούδια από σχολεία της Κύπρου.

  Στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος του 4ου Λυκείου στο συγκρότημα της Ακαδημίας ξεκίνησαν χθες και τα γυρίσματα του βίντεο κλιπ του τραγουδιού, στο οποίο πρωταγωνιστούν φυσικά οι μαθητές που συμμετείχαν και υποστήριξαν την προσπάθεια.

  Λίγο νωρίτερα, η Μαρία και ο Χρήστος μίλησαν για τη διαδικασία και την έμπνευση, όπως όμως και για το ότι ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα στη διαγωνιστική διαδικασία, όλο αυτό θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη τους, σαν μία γλυκιά ανάμνηση από τα μαθητικά τους χρόνια.

  Από την άλλη, ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Αλ. Χρηστάκης στάθηκε στη διάθεση των μαθητών, να συμμετέχουν σε παρόμοιες διαδικασίες, ουσιαστικά εκτός του σχολικού – εκπαιδευτικού προγράμματος, όπως όμως και στην καθοριστική συνδρομή των δύο καθηγητριών, της κας Μάντζιου και της κας Καλάκου.

  Ο Διαγωνισμός

  Τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και Ραδιοφωνικού Μηνύματος συνδιοργανώνουν το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπ. Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Όσοι θέλουν να ακούσουν το τραγούδι, αλλά και να το στηρίξουν με την ψήφο τους, μπορούν να το κάνουν μέσα από το link:

  http://vote.europeanschoolradio.eu/contest2021/listeners/Song-likes-new.php

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ