Τετάρτη 16.06.2021
More

  Γιατροί από το Στρατό Ξηράς στο εμβολιαστικό κέντρο στο κτίριο του ΠΕΔΥ

  Η αποκάλυψη της απόφασης της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ είχε γίνει από το ITV και τις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ»

  Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την έλλειψη διάθεσης, αλλά και πολιτικής βούλησης προφανώς, να μετακινηθούν διαθέσιμοι ιατροί από τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας στις δομές υγείας των αστικών κέντρων, έχει επιδράσει καθοριστικά στο ότι δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί η πρόθεση της κυβέρνησης, να λειτουργήσει ένα mega εμβολιαστικό κέντρο στο κτίριο του πρώην ΠΕΔΥ στους Αμπελόκηπους.

  Η αποκάλυψη της απόφασης της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ, στον οποίο ανήκει το κτίριο, που είχε γίνει από το ITV και τις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ» από τις 9 και 10 Μαρτίου αντίστοιχα, δεν έχει προχωρήσει παρά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Ακριβώς όμως, επειδή η ανάγκη είναι ήδη μεγάλη και σίγουρα θα γίνει μεγαλύτερη, αφού οι εμβολιασμοί δεν πρόκειται να σταματήσουν ως διαδικασία για τα προσεχή δύο τουλάχιστον χρόνια, επανέρχεται στο προσκήνιο και κατόπιν πιέσεων και επαφών, η χρυσή τομή βρέθηκε στην αξιοποίηση του κτιρίου ως εμβολιαστικό κέντρο, με την παρουσία στρατιωτικών γιατρών.

  Τη σχετική είδηση έδωσε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, κάνοντας αναφορά και σε επικοινωνία που είχε για το θέμα με τον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, που δεσμεύτηκε πως θα προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση, ώστε να καλυφθεί η αδυναμία μετακίνησης ιατρικού προσωπικού και οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από υγειονομικό προσωπικό των μονάδων του Στρατού Ξηράς.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ