Κυριακή 26.05.2024
More

  Γνωρίζοντας τη σύμβαση για τον οδοφωτισμό και τα LED

  Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα θα έρθει προς συζήτηση το θέμα της σύμβασης του δήμου Ιωαννιτών για τον οδοφωτισμό και την αντικατάστασή του με LED σε όλο το εύρος του δήμου.

  Την απάντηση αυτή έδωσε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, σε ερώτηση που προηγήθηκε από τον Δημ. Παπαγεωργίου.

  Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση θα έρθουν προς γνώση του Σώματος όλες οι παράμετροι της σύμβασης ώστε να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις για την υλοποίηση αυτής μετά τη διαπραγμάτευση που έχει γίνει με την ανάδοχο εταιρεία.

  Ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι η δημοτική αρχή σε αντίθεση με την προηγούμενη έχει ως στόχο της να προωθήσει συλλογικές και όχι μονομερείς αποφάσεις, «όπως αυτές που έλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή, με τις δοτές πλειοψηφίες στην Οικονομική Επιτροπή», όπως σημείωσε.

  Αιχμές για τη διαχείριση των απορριμμάτων

  Απαντώντας επίσης στην αιχμή του κ. Παπαγεωργίου για κρυφή ατζέντα της δημοτικής αρχής σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την επικείμενη όπως έχει ανακοινωθεί άλλωστε, εκχώρηση υπηρεσιών αποκομιδής και εντός του αστικού ιστού σε ιδιώτη, ο κ. Μπέγκας επέμεινε στο ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην αποκομιδή εφαρμόζεται από το 2014 στον δήμο Ιωαννιτών, μόνο που η προηγούμενη δημοτική αρχή επέλεξε, όπως είπε, να το κάνει αγνοώντας την υπηρεσιακή εισήγηση και ανεβάζοντας κατά πολύ την τιμή μονάδας.

  «Το ίδιο κάνατε και εσείς στη θητεία σας, μόνο που το κάνατε χωρίς ολοκληρωμένη πρόταση και σχέδιο, αγνοώντας την υπηρεσιακή εισήγηση για τον καθορισμό της τιμής μονάδας και ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος. Επίσης, με τους όρους του διαγωνισμού που θέσατε, καταργήσατε στην ουσία, τον ανταγωνισμό και το αποτέλεσμα ήταν ο ιδιώτης ανάδοχος να αναλάβει την υπηρεσία με έκπτωση μόλις 1%. Εμείς θα πάμε σε μία ξεκάθαρη κατάσταση, χωρίς κρυφές ατζέντες», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

  Ρυμοτομικά σχέδια σε Πέραμα – Μάτσικα

  Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Θωμ. Γιωτίτσας έκανε γνωστό πως η δημοτική αρχή περνά στην εκπόνηση μελετών για ρυμοτομικά σχέδια σε Μάτσικα και Πέραμα αντίστοιχα, μέσω ανάθεσης σε ιδιώτη με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.

  Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Κολόκα για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό του προϋπολογισμού, ο κ. Γιωτίτσας γνωστοποίησε πως ο δήμος Ιωαννιτών είναι έτοιμος και θα υποβάλλει πρόταση για την ενεργειακή εξοικονόμηση, σε αντίστοιχο πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου για την ενεργειακή αναβάθμιση των τεσσάρων σχολικών κτιρίων του συγκροτήματος της Κιάφας με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ. «Οι μελέτες είναι έτοιμες και θα υποβληθεί η πρόταση στην πρόσκληση της Περιφέρειας που ισχύει μέχρι τις 29 Ιουνίου. Ο δήμος Ιωαννιτών είναι ο μοναδικός δήμος που διαθέτει και το Σχέδιο Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτιρίων που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην πρόσκληση», ανέφερε.

  Τέλος, η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα οικονομικών κα Γιώτη τόνισε πως ο δήμος Ιωαννιτών θα προχωρήσει σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημοτική αγορά στην Αγία Μαρίνα, ενώ μελετά ήδη δημοτικά ακίνητα προκειμένου να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ