Κυριακή 20.06.2021
More

  Αποχή της παράταξης Νάτση από το Δημοτικό Συμβούλιο

  Η παράταξη «Γιάννενα πολίτες για την Ανατροπή» θα απέχει από την συνεδρίαση του Δ.Σ., σύμφωνα με ανακοίνωσή της, μετά την τελική απόφαση, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην προταχθεί σε συζήτηση για την λήψη μέτρων από τον Δήμο για την πανδημία του covid19.

  «Θεωρούμε ότι, εφόσον το θέμα που εισηγήθηκε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» έγινε αποδεκτό από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποχρεώνει τον πρόεδρο να το αποδεχτεί. Η παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του Δ.Σ δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή από κανέναν.

  Στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε είναι πολύ σημαντικά και τα θέματα δημοκρατίας τα οποία δεν μπορούμε να παραβλέπουμε. Ήδη έχουμε υποχρεωθεί από τις περιστάσεις να υποστούμε όλοι μας αρκετές εκπτώσεις.

  Το θέμα αφορά όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο την δημοτική αρχή.

  Άλλωστε ήταν μια ευκαιρία και για συμβολικούς λόγους να υπάρξει συμφωνία όλων σε βασικά μέτρα και να καταγραφούν και οι διαφορετικές απόψεις. Η Δημοτική αρχή θεωρεί για άλλη μια φορά ότι από μόνη της μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα με επάρκεια. Η ανεπάρκεια της όμως έχει γίνει φανερή σε όλους και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης έχουν «σώσει πολλές φορές την παρτίδα» τόσο στο Δ.Σ όσο και στα νομικά πρόσωπα και τους οργανισμούς του Δήμου.

  Δηλώνουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στην μέχρι τώρα τακτική της δημοτικής αρχής και την καλούμε σε μια ουσιαστική λειτουργία του Δήμου στο πνεύμα της απλής αναλογικής και όχι στις νομοθετικές ρυθμίσεις του κου Θεοδωρικάκου».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ