Πέμπτη 28.05.2020
More

  Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών- Δίνει 50 προστατευτικές μάσκες στο ΠΓΝΙ

  50 προστατευτικές μάσκες/ασπίδες (σε διάφορα χρώματα) είναι έτοιμες για να παραδοθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι μάσκες/ασπίδες προσώπου δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία των ανθρώπων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Άρτας.

  Για την προσπάθεια μίλησε στο ITV ο επίκουρος καθηγητής, κ. Αλέξανδρος Τζάλλας, υπογραμμίζοντας την πρόθεση που είχαν όλοι και οι φοιτητές του τμήματος να βοηθήσουν για την παραγωγή των μασκών ώστε να συμβάλλουν και αυτοί, όπως και όσο μπορούν, στη θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

  «Πήραμε μια απόφαση για να δημιουργηθούν αυτές οι προστατευτικές μάσκες/ασπίδες. Ακολουθήσαμε τις προδιαγραφές για να τις φτιάξουμε. Είναι μάσκες που μπαίνουν στο πρόσωπο και μπορούν να απολυμαίνονται και να επαναχρησιμοποιούνται. Η μεγάλη δυσκολία που έχουμε είναι ότι δεν βρίσκουμε εύκολα υλικά και έχουμε «οργώσει» όλη την Ελλάδα για να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε μάσκες τις οποίες δίνουμε αφιλοκερδώς. Στις δύσκολες στιγμές ανακαλύπτονται δυνάμεις που τις έχουμε και τις βγάζουμε και αυτό φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου και τα μηνύματα. Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε γιατί πολλοί από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς είναι φίλοι και γνωστοί μας και θέλαμε να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας σαν δημόσιο πανεπιστήμιο.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
  Μένουμε Σπίτι

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022

  Παράταση οικοδομικών αδειών μέχρι και το 2022 σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

  Τα νοσοκομεία της Ηπείρου στη νέα 3η ΥΠΕ με έδρα τα Ιωάννινα- “Σπάει” η 6η ΥΠΕ

  Ιδρύεται νέα Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία θα υπάγονται πλέον τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα οποία μέχρι σήμερα ανήκαν στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα.

  Πρόεδρος της ΕΤΑΔ ΑΕ ο Αντώνης Μπέζας

  Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. αναλαμβάνει ο Αντώνης Μπέζας, πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.