Πέμπτη 17.06.2021
More

  Κρούσματα σε τρία σχολεία των Ιωαννίνων

  Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Κ. Καμπουράκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα σε σχολεία της πόλης

  Ο κ. Καμπουράκης είπε ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να μείνουν ενεργά τα σχολεία. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή δύο τμήματα στο Λύκειο Ζωσιμαίας και δύο τμήματα στο Δημοτικό του Κατσικά και άλλο ένα τμήμα στο 3ο Δημοτικό Ανατολής.

  Τόνισε, πως από τη στιγμή που τίθεται σε αναστολή κάποιο τμήμα, ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία. «Πρέπει να μπει σε λειτουργία. Είναι απόλυτα κατανοητές οι ανησυχίες των γονέων, ωστόσο, πρέπει να μην υπάρξουν πανικός και υπερβολές. Με αυτοσυγκράτηση να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Να υπενθυμίσουμε ότι εάν κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα θα πρέπει να μείνει στο σπίτι και να είναι απύρετο χωρίς αντιπυρετικό. Να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και να πλένουν τη μάσκα. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Ανάλογα με τα συμπτώματα, το παιδί πρέπει να επισκεφθεί το γιατρό και να έρχεται σχολείο εφόσον έχει πάρει την συμβουλή γιατρού. Επίσης, κάθε παιδί που απουσιάζει από το σχολείο καλό θα είναι να ενημερώνει το διευθυντή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  Αναφορικά με τα εξ αποστάσεως μαθήματα ο κ. Καμπουράκης είπε πως υπάρχει και η κατάλληλη εμπειρία και ο εξοπλισμός

  Στις άλλες περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κρούσμα ούτε τελούν σχολεία ή τμήματα υπό αναστολή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ