Δευτέρα 27.06.2022
More

  Η αγορά της εστίασης παλεύει να κρατηθεί

  Αυξάνονται τα λουκέτα την ίδια ώρα που όσοι επιμένουν προσαρμόζονται στα περιοριστικά μέτρα

  Η επιβολή περιοριστικών μέτρων στον δήμο Ιωαννιτών από το πρωί της Τρίτης με την ρητή αναφορά για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 τα ξημερώματα, αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα για τον κλάδο της εστίασης, που άρχισε ήδη να μετρά λουκέτα σε καταστήματα τα οποία θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

  Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και στα Γιάννενα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων «Παμβώτις», Χρ. Τάτσης, όπως όμως είναι δύσκολη για την εστίαση σε όλη τη χώρα, κάτι που είχαν την ευκαιρία να θέσουν και να συζητήσουν οι εκπρόσωποι του κλάδου στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εστίασης που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο το σαββατοκύριακο.

  «Είναι παράδοξο ότι στα Γιάννενα επιβλήθηκε η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ για παράδειγμα στην Αθήνα, με εκατονταπλάσια κρούσματα δεν έχει επιβληθεί κάτι ανάλογο, όμως είμαστε εδώ για να προσαρμοστούμε. Έχουμε γίνει χαμαιλέοντες, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε κάθε φορά, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το θέμα είναι, ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρουν όλοι. Πολλά καταστήματα έχουν κλείσει και άλλα τόσα ή και περισσότερα θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Προτάσεις κατατέθηκαν πολλές, δυστυχώς όμως καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει επ’ αυτών από την κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τάτσης.

  Τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εντός του Οκτωβρίου, θα γίνει συζήτηση για τη δεύτερη δέσμη μέτρων στήριξης από τον δήμο Ιωαννιτών, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση.

  Παράλληλα όμως από τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει και η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων προς την Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας Ηπείρου με τον κ. Τάτση να τονίζει, ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα ανάλογο σύστημα με αυτό στην ΠΕ Αχαΐας, με κατηγοριοποίηση των επιχειρήσεων ανάλογα με το ποσοστό μείωσης του τζίρου τους.

  Διασταλτική ερμηνεία της νομοθεσίας

  Τέλος με αφορμή τα πρόστιμα και τα λουκέτα που επιβλήθηκαν σε καταστήματα των Ιωαννίνων από την Αστυνομία, ο κ. Τάτσης έκανε λόγο για διασταλτική ερμηνεία της νομοθεσίας σε κάποιες περιπτώσεις και αυτός ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες με τη διοίκηση της Τουριστικής Αστυνομίας.

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ