Παρασκευή 02.12.2022
More

  Η ακρίβεια κατεβάζει τους εργαζόμενους στο δρόμο

  Με συμμετοχή η γενική απεργία- Μαζική συγκέντρωση στα Γιάννενα

  Μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο συμμετοχής ήταν αυτή που πραγματοποίησαν χθες η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα, με την αντίστοιχη εικόνα της συμμετοχής στη συγκέντρωση και την πορεία στα Ιωάννινα, να κινείται επίσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

  Το ζήτημα της ακρίβειας, οι μεγάλες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα και την ενέργεια, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και των αιτημάτων που διατυπώθηκαν από τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΕΚΙ και της ΑΔΕΔΥ.

  Η συγκέντρωση έγινε νωρίς το πρωί στο «Κουρμανιό», με κεντρική ομιλία του προέδρου του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού κ. Δούβλη και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία συναντήθηκε στην κεντρική πλατεία με τη συγκέντρωση των εμπόρων – επαγγελματοβιοτεχνών και εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα.

  Ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος στις δηλώσεις του έκανε λόγο για μία βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική στις πλάτες των εργαζόμενων και των ανέργων, των φτωχών και ασθενέστερων λαϊκών στρωμάτων, στην οποία θα πρέπει να δοθεί απάντηση και μάλιστα ισχυρή.

  «Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης με κατώτατο μισθό στα 825 ευρώ, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πλήρη απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε ο κ. Έξαρχος.

  Ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, όπως και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στάθηκαν από την πλευρά τους στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια διοίκηση, με περικοπές στους μισθούς τους, που έχασαν το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και με τον μισθό του νεοδιοριζόμενου στη δημόσια διοίκηση, να είναι μόλις 680 ευρώ.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ