Κυριακή 26.03.2023
More

  Η Άννα Μπατιστάτου Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

  Η Καθηγήτρια Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου είναι η νέα Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

  Η Άννα Μπατιστάτου έλαβε οκτώ από τις έντεκα ψήφους, ενώ ο Σταύρος Νικολόπουλος έμεινε στις τρεις.

  Το νέο σχήμα αντιπρυτάνεων αποτελείται από τους:

  • Παναγιώτα Καντή (αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων)
  • Γιάννη Λεονάρδο (αντιπρύτανης διοικητικών-οικονομικών)
  • Θεόδωρο Ματίκα (αντιπρύτανης έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης)
  • Ξενοφώντα Μπήτσικα (αντιπρύτανης διεθνών σχέσεων, δια βίου μάθησης και εξωστρέφειας)

  Βιογραφικό σημείωμα

  Η Άννα Μπατιστάτου έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής (MD) το 1988 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι: M.Α. (1990), M.Phil. (1990) και Ph.D. (1993), Department of Pathology and Center for Neurobiology and Behavior, Columbia University, GSAS, ΝΥ, USA. Το 1997 απέκτησε τον τίτλο Ιατρικής ειδικότητας στην Παθολογική Ανατομική. Από το 2002 είναι μέλος ΔΕΠ στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εξελέγη Καθηγήτρια το 2013).

  Έχει πλούσιο διαγνωστικό και ερευνητικό έργο. Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται στην κατανόηση της μοριακής παθογένειας των κακοήθων νεοπλασμάτων και στην αναγνώριση προγνωστικών και προβλεπτικών δεικτών σε ιστικό υλικό από ασθενείς με νεοπλασία. Έχει 216 εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, που ευρετηριάζονται στη βάση δεδομένων pubmed, με αριθμό αναφορών 4219 και h-index 34 (Scopus). Είναι επίσης συγγραφέας λογοτεχνικού βιβλίου με τίτλο «Η ζωή εν πέτρα», Εκδόσεις FAGOTTOBOOKS, 2016.

  Την τελευταία πενταετία έχει διατελέσει στις ακόλουθες θέσεις: Συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας για την Ιατρική Ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής του ΚΕΣΥ/Υπουργείου Υγείας, Μέλος της Ομάδας Εργασίας για την έκδοση Κατευθυντήριων Οδηγιών για τον προ-συμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του ΚΕΣΥ/Υπουργείου Υγείας, Μέλος της Επιτροπής Ογκολογίας του ΚΕΣΥ/Υπουργείου Υγείας, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο UEMS Specialist Section of Pathology/European Board of Pathology, Μέλος της Educational Committee της European Society of Pathology, Μέλος του Advisory Board της European Society of Pathology και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (2016-2021).

  Είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθύντρια του Παθολογοανατομικού-Κυτταρολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το 2018.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ