Τετάρτη 28.02.2024
More

  Η αξιολόγηση έβγαλε στο δρόμο τους εκπαιδευτικούς

  Η αξιολόγηση έβγαλε για ακόμη μια φορά τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους.

  Δάσκαλοι και καθηγητές συμμετείχαν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αντιδρώντας στα σχέδια του Υπουργείου για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ενώ υπάρχει γενικευμένη αντίδραση για τις αποφάσεις που σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς υποβαθμίζει το ρόλο του δημόσιου λειτουργού της παιδείας.

  Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι οι εκπαιδευτικοί δεν φοβούνται την αξιολόγηση. «Αξιολογούμαστε καθημερινά στα σχολεία από τους μαθητές και από τους γονείς και είμαστε περήφανοι για αυτό που προσφέρουμε», είπε ενώ τόνισε ότι «δεν μπορεί να καταλάβει γιατί όλες οι κυβερνήσεις στρέφονται κατά των εκπαιδευτικών».

  Ο πρόεδρος των Δασκάλων-Νηπιαγωγών Κώστας Παργανάς συντάχτηκε και εξήγησε ότι αντί η κυβέρνηση να ασχολείται με την βελτίωση των σχολικών υποδομών και των προγραμμάτων, ασχολείται με την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού και εξήγησε ότι οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται καθημερινά μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες.

  Ο εκπρόσωπος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τάσος Τόκας στάθηκε και εκείνος στο πλευρό των εκπαιδευτικών και μίλησε για το σημαντικό έργο που προσφέρουν σε χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών «είμαστε στο πλευρό τους» είπε χαρακτηριστικά.

  Την κινητοποίηση στήριξε η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων. Ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας εξαπέλυσε σκληρή κριτική κατά των σχεδίων της κυβέρνησης «είμαστε εδώ να στηρίξουμε τους συναδέλφους που αγωνίζονται στα δημόσια σχολεία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ