Κυριακή 26.05.2024
More

  Η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου καταδικάζει την κτηνωδία στο Επταχώρι

  Το Δ.Σ της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου και σύσσωμη η κυνηγετική οικογένεια καταδικάζουν με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την εγκληματική ενέργεια του αγνώστου ή των αγνώστων δραστών που σκότωσαν μία ενήλικη θηλυκή αρκούδα και δύο μικρά αρκουδάκια.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

  Προς άρση κάθε παρανόησης οφείλουμε να διευκρινίσουμε αρχικά ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στο Επταχώρι Καστοριάς του Δήμου Νεστορίου, που δεν ανήκει στα όρια ευθύνης και αρμοδιότητας της Ε’ ΚΟΗ, αλλά της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης με την οποία συνεργαζόμαστε στενά. Παρόλα αυτά ενεργήσαμε άμεσα προς την κατεύθυνση της αναζήτησης τυχόν υπόπτων και είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες, κατά το Νόμο υπηρεσίες.

  Και στην ευρύτερη περιοχή όπως και αλλού βρίσκονται συνεχώς κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ που με τη συνδρομή του Α.Τ Κόνιτσας διενεργούν από κοινού εκτεταμένους ελέγχους σε όλα τα διερχόμενα οχήματα για τη διαπίστωση και τη βεβαίωση τυχόν παραβάσεων.

  Η θανάτωση ειδών της προστατευόμενης πανίδας της χώρας μας συνιστά εγκληματική πράξη χωρίς αστερίσκους, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή αποκτά τις διαστάσεις του συγκεκριμένου συμβάντος.

  Καταγγέλλουμε ως απολύτως καταδικαστέα την εν λόγω πράξη του δράστη ή των δραστών και θέτουμε το σύνολο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα στη διαδικασία της αναζήτησης των δραστών.

  Η ενέργεια αυτή δε μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη και οι δράστες θα πρέπει και να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

  Προς τούτο, απευθύνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση ώστε αν υπάρχουν κάποιοι που τυχόν διαθέτουν κάποιες πληροφορίες ή μπορούν να συνδράμουν με κάποιον τρόπο στην έρευνα, να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή με τις Δασικές Υπηρεσίες ή με την Ελληνική Αστυνομία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ