Πέμπτη 13.06.2024
More

  Η Ήπειρος τα πήγε καλύτερα το καλοκαίρι

  Η πληρότητα των κλινών σε καταλύματα που λειτούργησαν ανήλθε σε ποσοστό 50-60%

  Μετά την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό ακολούθησε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εκπόνηση Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.

  Επίσης, σε αυτή τη συνεδρίαση εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της περιφέρειας Ηπείρου για το 2021, το οποίο θα σταλεί προς έγκριση στον Ε.Ο.Τ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης φιλοξενίες Ελλήνων και ξένων tour operators, δημοσιογράφων, οργάνωση εκθέσεων και ημερίδων σε ανοικτούς χώρους.  Κατά τη συζήτηση, ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Στράτος Ιωάννου, αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της θερινής τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας ότι η Ήπειρος, μαζί με την Πελοπόννησο, τα πήγαν καλύτερα σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας. «Η πληρότητα των κλινών, σε καταλύματα που λειτούργησαν – ανήλθε σε ποσοστό 50-60% και σε ορισμένες περιοχές ήταν πολύ καλύτερα», εξήγησε.

  Οι επικεφαλής και οι εισηγητές των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που τοποθετήθηκαν στο θέμα της τουριστικής προβολής στάθηκαν κατά κύριο λόγο θετικά στον σχεδιασμό, με κριτική και αρνητική ψήφο ωστόσο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και την «Ανυπότακτη Ήπειρο».

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ