Τρίτη 07.07.2020
More

  Η «Ίριδα» περνά στην πράξη

  Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου Ιωαννιτών και της Πολεμικής Αεροπορίας για τη χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων ΙΡΙΔΑ από τον Δήμο Ιωαννιτών.

  Το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Υποπτέραρχος (Ι), Νικόλαος Ρέτσας και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Μ. Ελισάφ.

  Για το εγχείρημα αυτό τους τελευταίους μήνες συνεργάστηκαν στενά, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Λυκογιώργος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης  Θεοφάνης Γεροδήμος με όλη την ομάδα έργου του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Ιωαννιτών, ο προϊστάμενος του τμήματος κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Ιωάννου με την ομάδα του και ο Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Σωτήρης Τσιτσιμπίκος με τους συνεργάτες του οι οποίοι ανέπτυξαν, συντηρούν και επεκτείνουν το πληροφοριακό σύστημα διακίνησης εγγράφων ΙΡΙΔΑ προσαρμοσμένο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

  Ο Δήμος Ιωαννιτών αυτή την περίοδο δουλεύει σε δοκιμαστικό περιβάλλον με 230 χρήστες ώστε να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσλειτουργία και πρόβλημα προκύψει και να περάσει σε παραγωγική λειτουργία επίσημα  εντός του Ιουλίου.

  Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Υπουργείο Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ συνάντησαν τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς δύο προτάσεις που αφορούν το κομμάτι της ψηφιακής σύγκλισης.

  Οι προτάσεις, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ συντάχθηκαν από την Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης σε συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Υποτονική κίνηση σε μεταβαλλόμενο σκηνικό

  Υποτονική, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, είναι η τουριστική κίνηση στα ηπειρωτικά παράλια, πλησιάζοντας το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου και με τα δεδομένα να μεταβάλλονται διαρκώς. 

  Στη Γέφυρα Πλάκας το Σάββατο ο πρωθυπουργός

  Στην Ήπειρο αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ζητήματα υδροκλοπής εξετάζει η ΔΕΥΑΙ

  Άσκησε αντιπολίτευση σκληρή για την ΔΕΥΑΙ όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης του δήμου.

  Την Παρασκευή 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

  Την προσεχή Παρασκευή, 10 Ιουλίου, θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμοί των Πανελληνίων 2020, όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

  Τα Γιάννενα μία από τις 100 «έξυπνες πόλεις»

  Μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 Intelligent Cities Challenge» αποτελεί πλέον ο Δήμος Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.