Δευτέρα 26.02.2024
More

  Η «Κιβωτός του Κόσμου» στην Άρτα

  Καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας υποδέχεται σήμερα τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου της Πωγωνιανής Ιωαννίνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, και διοργανώνει ποικίλες δράσεις για τη γνωριμία τους με την πόλη της Άρτας και την ιστορία της.

  Είκοσι έφηβοι, ηλικίας από 13 έως 18 ετών, θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου και με τη συνοδεία των αρχαιολόγων της Υπηρεσίας θα γνωρίσουν, μέσα από τα εκθέματα, την ιστορική διαδρομή της Αμβρακίας και τη ζωή στην αρχαία πόλη.

  Παράλληλα, τα παιδιά θα επισκεφθούν τα εργαστήρια συντήρησης, όπου θα ενημερωθούν από τους συντηρητές αρχαιοτήτων της Εφορείας σχετικά με τις αρχές συντήρησης των αρχαίων αντικειμένων, σε μια προσπάθεια γνωριμίας με το επάγγελμα του συντηρητή, στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων.

  Στους χώρους του Μουσείου θα λάβουν επίσης χώρα δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα με κεντρικό θέμα «Η σημασία της ενδυνάμωσης των δεσμών και των σχέσεων στην πρόληψη των εξαρτήσεων», οι οποίες θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν ειδικά για τα παιδιά της Κιβωτού από τα μέλη του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Άρτας.

  Η επίσκεψη θα συνεχιστεί με την περιήγηση στα βυζαντινά μνημεία της Άρτας και την ξενάγηση στην Παναγία Παρηγορήτισσα και την Αγία Θεοδώρα, και θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή στο Μουσείο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ